Hivatalos: Pau Cubarsí 2027 nyaráig hosszabbított a Barçával

Továbbra is nagy hangsúlyt fektet a klub a saját nevelésű játékosokra

A Barcelona csütörtökön bejelentette Pau Cubarsí szerződésének 2027-ig történő meghosszabbítását. Mostantól 500 millió euróra emelkedik a középhátvéd kontraktusában szereplő kivásárlási záradék, amely az egyik legnagyobb gondot jelentette, mert nagyon alacsony volt (tízmillió körül).

Az új szerződés időtartama azért három év, mert ez a kiskorúak számára megengedett maximum Spanyolországban. A Barça tervei szerint, amikor Cubarsí betölti a 18. életévét, ezt a szerződést 2029-ig meghosszabbítják. A fizetése most négymillió euró körül lesz, ami az évek múlásával fokozatosan emelkedni fog. Joan Laporta, a Barça elnöke jelen volt a fiatal játékos hosszabbítási ceremóniáján. Elkísérte őt Rafael Yuste alelnök, Deco sportigazgató és Joan Soler, a klub ifjúsági csapataiért felelős vezető is.

A mindössze 17 esztendős játékos berobbanása a szezon egyik legkiemelendőbb pillanata, mert amióta januárban az Unionistas elleni nyolcaddöntő során debütált a felnőtt csapatban, Xavi kezdőcsapatainak állandó szereplője. Cubarsí, aki már bemutatkozott a válogatottban, és még mindig esélyes arra, hogy bekerüljön az Európa-bajnokság végleges keretébe, vagy ha ez nem sikerül, akkor a párizsi olimpiai játékokra, az egyik legtöbbször szóba kerülő játékos most a Barcelona-szurkolók körében. Jó kapcsolata Lamine Yamallal, akivel a pályán és az öltözőben is nagyon jó a viszonya, mindketten ebben a szezonban kerültek a köztudatba.

Bár Cubarsi berobbanása az elmúlt négy hónapban történt, érkezése az elitbe nyílt titok volt. A Barça és a spanyol válogatott utánpótlásánál dolgozó szakemberek már évek óta a jövő középhátvédjeként tekintettek rá. A futballhoz kiváltságos intelligenciával rendelkező Cubarsí remekül passzol, jól helyezkedik, előrelátó, és nem fél felvenni a harcot a nála erősebb fizikummal rendelkező támadókkal szemben.

***