Oriol Busquets hosszabbított 2021-ig

Június végén járt le a szerződése | 3+2 év, 200 millió eurós kivásárlási ár

Az FC Barcelona szerda este bejelentette, hogy a saját nevelésű Oriol Busquets 3+2 évvel meghosszabbította a június végén lejárt szerződését, így a következő években is a klub játékosa marad. A klub által már 8 évesen, azaz 2007-ben leigazolt futballista a B kerethez fog tartozni, a kivásárlási ára pedig 200 millió euró lesz. 

Amint arról korábban már többször beszámoltunk, Oriol Busquets hónapok óta tárgyalt a klubvezetéssel a szerződésének a meghosszabbításáról, hiszen a korábbi június végén járt le. A jelenleg 19 esztendős játékos az elmúlt idényben bemutatkozott az első csapatban, Ernesto Valverde vezetőedző számolt is volna vele előbb az első keret edzésein, majd később esetlegesen tétmeccseken is, ám a játékos februárban súlyos térdsérülést szenvedett. A tréner nagyon jó véleménnyel volt a játékosról, akinek a fokozatos beillesztéséről az egyik sajtótájékoztatóján külön is megemlékezett.

Ennek a tárgyalássorozatnak a végére tettek pontot a felek nemrég, a klub pedig bejelentette szerda este, hogy Oriol Busquets 3+2 évvel meghosszabbítja a szerződését. Az új kontraktus tehát 2021-ig szól, ám bizonyos feltételek teljesülése esetén további két évvel meghosszabbítható. Busquets az új megállapodás értelmében a B kerethez fog tartozni, a kivásárlási árát pedig 200 millió euróban határozták meg a felek.

Katalán lapértesülések szerint Valverde vezetőedző külön támogatta a labdarúgó megtartását, mivel úgy véli, hogy a 19 éves játékos képes lehet megoldani Sergio Busquets tehermentesítését a következő szezonban. Ennek értelmében a B csapatban fog kezdeni Oriol Busquets, ám sokszor lesz jelenése majd az első keret edzésein, és ha megragadja az esélyt, úgy hamarosan hivatalosan is a nagyok között találhatja magát.