Augusztusban avatják a Johan Cruyff Stadiont

Az Ajax ifjúsági csapata érkezik Katalóniába | Szobrot is avatnak Cruyff emlékére

 

Immáron hivatalos, hogy a Ciutat Esportiva Joan Gamper edzőközpontban épülő és elhelyezkedő Johan Cruyff Stadiont augusztus 27-én fogják felavatni egy rövid rendezvénysorozattal, amik egy Barça – Ajax ifjúsági meccsel fejeződnek be. 

A katalán egyesület a hétfői elnökségi ülés után bejelentette, hogy augusztus végén kerül sor a klublegenda nevét viselő stadion megnyitására, melyet elsősorban majd a korosztályos csapatok, valamint a B együttes fognak használni a jövőben. A hétfői napon este 19 órától kezdődnek majd a különböző programpontok, amiket a klub hamarosan pontosabban is megnevez, 21 órakor pedig a Barça és az Ajax ifjúsági csapata mérkőzik majd meg egymással.

Amint arról korábban már beszámoltunk, az ‘Espai Barça’ projekt keretében nem csak a Camp Nou modernizálása megy végbe, bár ezen a területen több éves csúszásban van a klub, hanem a Miniestadi elbontása és a Johan Cruyff Stadion felhúzása a város szélén, a Ciutat Esportiva Joan Gamper edzőközpont területén.

Továbbá az elnökség azt is bejelentette, hogy egy nappal a megnyitót követően, augusztus 26-án a Camp Nou fő tribünjén átadják majd a holland személyének emléket állító szobrot is. Eredetileg ez az új, már renovált Camp Nouban kapott volna helyet, a váltás oka vélhetően az, hogy a felújítás még el sem kezdődött, vagyis a vége még látóhatáron belül sincs.