Szuperkupa: az Atlético jön az elődöntőben

Szaúd-Arábiában rendezik meg a következő három évben a Szuperkupát

Január 9-én bonyolítják le az FC Barcelona – Atlético Madrid Spanyol Szuperkupa-elődöntőt. Amennyiben a katalánok két vállra fektetik a matracosokat, a Valencia – Real Madrid párharc győztesével játszanak három nappal később a döntőben.

Hétfőn Madridban kisorolták a Spanyol Szuperkupa elődöntőinek párosításait. A Barcelona az Atléticóval játszik majd a döntőbe jutásért január 9-én, csütörtökön Szaúd-Arábiában. A másik elődöntőben a Valencia és a Real Madrid fog megvívni egymással egy nappal korábban, szerdán. Az is hivatalossá vált, hogy a közel-keleti országban fogják rendezni a következő három évben a versenysorozatot, aminek a döntőjét most január 12-én fogják lebonyolítani.

Amint az ismeretes, a 2019/20-as szezontól kezdődően más formátumban kerül megrendezésre a Spanyol Szuperkupa. Ebben az idényben a bajnoki címvédő Barça, a Király Kupa-győztes Valencia, valamint az előző szezon bajnoki második és harmadik helyezettjei, az Atlético Madrid és a Real Madrid vesznek részt a versenysorozatban. A ‘Final Four’ formátum és januári időpont értelmében így már nem lesz augusztusban oda-visszavágós döntő a trófeáért.