Messi szerződése: első lépések a hosszabbítás felé

A korábbi metódus alapján zajlanak majd a tárgyalások - Lassan krisztusi korban

Lionel Messi szerződése 2021-ben jár majd le a Barcelonával, azonban Josep Maria Bartomeu elnök prioritásként kezeli annak mielőbbi meghosszabbítását.

Az elnök már a mostani szezon korábbi szakaszában megpróbálta nyélbe ütni az üzletet, de ez különböző okok miatt elmaradt. Az El Partizado és a Radio MARCA értesülései szerint a felek közötti első kapcsolatfelvételre a jövő héten kerülhet sor, ugyanakkor gyors megoldásra nincs sok esély.

Előzetes, mondhatni tapogatózó megbeszélésekre van első körben esély, hogy aztán az igazi, valós tárgyalások megmaradjanak a jövő évadra. Ez a módszer évek óta Messi „sajátja”: a csapat harcban áll a bajnoki címért, játszik még a Bajnokok Ligájában is – minden más csak ezek után következhet.

A klubot az elnök mellett Óscar Grau fogja képviselni, míg Messit édesapja, Jorge. Tekintet nélkül a szerződés hosszára, Messi meg szeretné tartani azt a lehetőségét, hogy bármikor kiléphessen a szerződéséből. Ahogyan azt már párszor elmondta: saját maga szeretne majd dönteni a sorsáról, amikor már úgy látja, hogy nem tudja a legmagasabb szinten segíteni a csapatot.

Márpedig a hatszoros aranylabdás pár nap múlva betölti a 33. életévét, és habár fizikálisan jól érzi magát, azzal is tisztában van, hogy „benne van  a korban”.