Az AS Roma lesz majd az ellenfél a Gamper Kupán

A Barcelona megerősítette, hogy az AS Roma lesz az ellenfele a minden szezon előtt megrendezésre kerülő Gamper Kupán augusztus 6-án, és bár az alapvető forgatókönyv nem változik és a tavalyi alkalom után (bár akkor a Juventus kapott meghívót) a két fél férfi és a női csapatai ismét megmérkőznek majd egymással, a helyszín ezúttal már a Camp Nou lesz mindkét esetben.

A Gamper Kupa 2015-ös kiírásában már találkoztak egymással a csapatok, azon a mérkőzésen a katalánok Neymar, Messi és Rakitic góljaival 3-0-ra nyertek. A két csapat eddig összesen 12 alkalommal lépett pályára egymás ellen, míg a nőknél ez lesz az első találkozó. Az elmúlt években a két csapat hatszor is találkozott egymással a Bajnokok Ligájában. A felek legutóbbi találkozójára 2018. augusztus 1-jén került sor a texasi Arlingtonban (USA), a „Nemzetközi Bajnokok Kupája” alkalmával, egy olyan mérkőzésen, amely az olaszok 4-2-es győzelmével végződött.

Tavaly a Barcelona férfi és női csapata először szállt harcba együttesen a Joan Gamper-trófeáért a Juventus ellen. Idén a klub megismétli ezt a formátumot, de most egy másik olasz klub, a Roma lesz az ellenfele Xavi Hernández és Jonatan Giráldez alakulatának. A Barça női csapatának összecsapása 17:30-kor, míg a férfiak mérkőzése 21:00-kor veszi majd kezdetét.

***