De miről beszélt egymással Lewandowski és Messi?

A lengyel-argentin összecsapáson került szembe egymással a Barcelona jelenlegi és volt szupersztárja, Lewandowski és Messi.  A pályán volt némi nézeteltérésük egy Messi cselt követően, aztán a meccs végén összedugták a fejüket, szájukat eltakarva mondtak egymásnak valamit, de hogy mit, azt eddig homály fedte. Messi szerint, ami a pályán történik, az ott is marad. Lewandowski azonban nem így gondolta.

A futball csapatjáték, de vannak személyes ambíciók, díjak is. Kettejük vetélkedése nem most kezdődött. 2021-ben az Aranylabda kiosztása során az első két helyen Messi és Lewandowski állt, jó eséllyel valamelyikük kaphatta meg a legjobb férfi játékosnak járó díjat, a végső győztes Messi lett, hetedszer szoríthatta magához az Aranylabdát.

Ugyan Lewandowski volt a legnagyobb esélyese a 2020-as díjátadónak, azonban a France Football eléggé el nem ítélhető módon úgy döntött, hogy nem osztja ki a rangos díjat egy olyan naptári évben, amelyet a koronavírus-járvány súlyosan megzavart, így Lewandowski lemaradt a hőn áhított díjról.

Lewandowski meglehetősen szomorúan nyilatkozott 2021-es Ballon d’Or ünnepségen az eredményhirdetés után: „Szomorúságot éreztem. Ezt nem tagadhatom. Nem mondhatom, hogy boldog voltam, épp ellenkezőleg. Közel voltam, versenyezhettem Messivel. Természetesen tisztelem, ahogyan játszik, és amit eddig elért. A puszta tény, hogy képes voltam versenyezni vele, mutatja számomra azt a szintet, amit el tudtam érni.

Messi köszöntőbeszédében meg is említette a lengyelt: „Robert Lewandowskit szeretném megemlíteni, igazi megtiszteltetés volt veled versenyezni. Mindenki tudja, és egyetért abban, hogy tavaly te lettél volna a győztes. Szerintem a France Footballnak oda kellene ítélnie neked a 2020-as Aranylabdát. Megérdemled, és haza kellene vinned.

Lewandowski egy lengyel televíziónak adott interjú során visszautalt Messi róla mondott szavaira: „Nem vagyok annyira lelkes az ötlettől, hogy megkapjam a 2020-as díjat. Szeretném, ha Messi nyilatkozata egy nagyszerű játékos őszinte és udvarias véleménye lenne, és nem csak üres szavak.

Lewandowski később pontosította Messi dicséretével kapcsolatos kijelentését, mondván, hogy soha nem akarta azt sugallani, hogy a Barcelona volt sztárjának támogatása ne lett volna őszinte: „Félreértelmezték a kijelentésemet, amelyet egy lengyel televíziónak adott interjúban tettem. Soha nem akartam arra célozni, hogy Lionel Messi szavai nem voltak őszinték vagy becsületesek. Nagyon tisztelem Lionel Messit, és szeretnék még egyszer gratulálni neki a 2021-es Aranylabda elnyeréséhez.

Ilyen előzmények után került sor a Világbajnokságon a 3. csoportkörben a Lengyelország-Argentína mérkőzésre, amelyet a kékfehérek fölényes játékkal 2-0-ra nyertek. A meccs vége felé a pályán szemtől szembe is kerültek egymással. Messi egy csellel akarta átjátszani a lengyelt, aki csak szabálytalanul tudta megakadályozni az argentin zsenit, utána Lewandowski kézfogását a hétszereres aranylabdás semmibe vette.

A meccs végén már békésebb képet mutattak magukról, valamit mondtak is egymásnak, amit szájukat eltakarva elrejtettek a világ elől. Messit kérdezték is, de ő csak annyit mondott, hogy ami a pályán történik, az ott is marad.

Lewandowski azonban nem volt ennyire szűkszavú: „Beszéltünk egy kicsit, nekem inkább szórakoztató volt. Mondtam Messinek, hogy a szokásosnál jobban, többet védekezik (Messi inkább az argentin védővonalban tartózkodott ekkor – a szerk.), erre ő azt válaszolta, hogy néha erre van szüksége a csapatnak.

Lewandowski a szabálytalanságáról Messi ellen a következőket mondta: „Igen, picit furcsa volt a helyzet, mert a pálya közepén védekeztem, de tudtam, hogy segítenem kell a csapatnak.

A meccs végén aztán minden rendeződött közöttük, egy pacsival búcsúztak egymástól.