Sergi Roberto hosszabbítása kétséges

Xavi korábban nagy támogatója volt a kapitány maradásának, akinek június 30-án lejár a szerződése.

Xavi bejelentése, miszerint június 30-án, egy évvel a szerződése lejárta előtt távozik a Barcelona kispadjáról, következményekkel jár a csapat következő szezonra tervezett keretére nézve. Az egyik játékos, akinek a maradása most sokkal nehezebbé vált, az Sergi Roberto, akinek a kontraktusa az idei szezon végén jár le. Ha eddig is voltak kétségek ezzel kapcsolatban, az edző távozásával, aki az egyik legnagyobb támogatója volt a klubnál, akkor ez most még nagyobb lett.

Sergi Roberto Xavi kifejezett kérésére hosszabbított még egy évvel tavaly. A klub vezetősége, amelynek akkoriban Mateu Alemany és Jordi Cruyff is tagja volt, nem feltétlenül támogatta ezt a döntést. Az edző azonban Joan Laportával belátta, hogy Busquets távozásával Sergi Robertóban egy olyan kapitány lakozik, akinek a viselkedése mindig is példás volt, amellett, hogy a La Masián pallérozódott.

Jelenleg a maradása kérdéses, mert Sergi Robertót így már nem támogathatja Xavi, a vezetőségnek pedig sok kétsége van a hosszabbításával kapcsolatban. Sergi Roberto ezen a szerdán tölti be 32. életévét. A harmincadik életévüket betöltött veteránok klubjába tartozik Lewandowskival, Gündogannal, Oriol Romeuval, Marcos Alonsóval, Íñigo Martínezzel és Ter Stegennel együtt.

A középpályás esetleges hosszabbításának azonban van egy másik fontos összetevője is. Ugyanazok az érvek, amelyek miatt egy évvel ezelőtt is hosszabbított: az ő esetében egy olyan játékosról beszélünk, aki egész életét a Barcelonánál töltötte, ő a jelenlegi csapatkapitány, és példát mutat az összes fiatalnak, akik most kerülnek az első csapatba. Ezek nyomós okok, amiért Laporta és Deco még egy évet adhat neki.

***