Hansi Flick hétfőn visszatér Barcelonába, megkezdődik a tervezés a következő szezonra

Azt tervezi, hogy találkozik Decóval, hogy véglegesítse az új igazolások és távozók végleges listáját, hogy megtervezze az előszezont és berendezkedjen új irodájába.

Hansi Flick jövő hétfőn visszatér Barcelonába. Nem csak egy egyszeri látogatásról lesz szó, hanem több napig fog itt tartózkodni. A német edző, akit három bizalmi embere (Toni Tapalovic, Marcus Sorg és Heiko Westermann, utóbbi a tolmács szerepét is betölti majd) kísér majd el, a tervek szerint a Ciutat Esportivába megy, hogy berendezkedjen új irodájába, valamint megtekintik az edzőpályákat és a többi létesítményt. Megragadja majd az alkalmat arra is, hogy találkozzon az első csapatnál továbbra is dolgozó munkatársakkal, így többek között az orvosi stáb tagjaival és a fizikai felkészültségért felelős edzőkkel.

Az azonban senki számára sem kétséges, hogy Flick barcelonai útjának fő oka az, hogy találkozzon Decóval és vele együtt lezárják az új igazolások és a távozók fejezetét. Sok név van az asztalon és több kétség is felmerült, amelyeket a következő napokban kell majd tisztázni. Akad néhány különösen sürgős eset, mint például Sergi Roberto hosszabbítása, vagy nem hosszabbítása – egyelőre minden információ arra utal, hogy ehhez inkább távolabb van a saját nevelésű játékos, mint közel -, vagy Félix és Cancelo kölcsönének további egy évre történő megtoldása. Megoldást kell találni a Barcelonába visszatérő kölcsönjátékosok ügyében is. Közülük Ansu Fati esete különösen fontos, akiért Sevilla már bejelentkezett, bár ők csak a játékos fizetésének 30%-át tudnák kifizetni egy egyszerű kölcsönszerződés keretein belül. Flick minden bizonnyal megdja majd az esélyt Ansunak, mellette jelen állás szerint csak Eric Garcíának és Julián Araújónak van komoly lehetősége a maradásra.

A másik kérdés, amit Flick még távozása előtt meg akar oldani, az a szezon előtti tervezés. A jelenlegi állás szerint az előszezon megkezdésének tervezett időpontjai július 8. és 10. körülre esnek, a német edző azonban az első csapat játékosainak hiánya miatt meghozhatja azt a döntést, hogy még néhány nappal elhalasztja ezt az időpontot. Az Európa-bajnokság és a Copa América miatt Flick mindössze három első csapatbeli játékossal kezdheti meg az előszezont: Íñigo Martínez, Iñaki Peña és jelen állás szerint Oriol Romeu, de jó esély van arra, hogy utóbbi távozik addig.

Sok az ismeretlen, amit a német edzőnek a jövő héttől kezdve tisztáznia kell. Az első elképzelése az, hogy maratoni napokat töltsön a Ciutat Esportiva-ban, különösen az első barcelonai órák élményei után, amikor több száz újságíró állt őrt annál a szállodánál, amelyben éppen tartózkodott. Szeretne minél hamarabb megismerkedni új munkahelyével, és megismerni a klub minden csínját-bínját. A klub létesítményeiben még lábadozó Gavival és Baldéval – Frenkie már elutazott Hollandiába -, valamint az első csapat többi tagjával is beszélgethet majd.

***