Gomes: „Félek kimenni az utcára a szégyenérzet miatt”

A magára helyezett nyomással nem tud megbirkózni

A Barcelona 2016 nyarán vásárolta meg André Gomest a Valenciából, és az eddigi teljesítménye nem pontosan a terv szerint alakult, annak ellenére, hogy a lehetőséget két edző alatt is sokszor megkapta. A középpályás bevallotta a ‘Panenka’ magazinnak adott interjúban, hogyan küzd a szurkolók kritikáival, hogy elmondta, mennyire kétségbeesett, és hogy a szorongása tartha vissza a jó teljesítményektől.

„Nem érzem magam jól a pályán. Nem élvezem, amit csinálok, az első hat hónap elég jó volt, de a dolgok megváltoztak. Talán nem ez a helyes szó, de egy kicsit pokollá vált a helyzet, mert egyre nagyobb nyomást kezdtem érezni. A nyomással meg tudok barátkozni, amivel nem tudok együtt élni az a saját magamra helyezett nyomás. Rosszul érzem magam a mérkőzések közben.”

„Edzéseken nyugodt vagyok. Nagyon jól érzem magam a csapattársaim körében. Nyilvánvaló, hogy vannak olyan napok, amelyeken kicsit kisebb az önbizalmam, és edzéseken ez észrevehető. Talán előző nap vagy két napja még játszottam meccsen, és még mindig előttem van a játék képe, amin nem tudom túltenni magam.”

„Több alkalommal előfordult, hogy nem akartam elmenni otthonról, mert [az úton] az emberek néznek rád, és a szégyenérzet miatt félsz elmenni otthonról. A barátaim azt mondják, hogy úgy próbálok előre menni, mintha behúzva hagytam volna a kéziféket. Bezárom saját magamat. Nem tudom elengedni a frusztrációmat. Ilyenkor nem beszélek senkivel, nem is zavarok másokat. Olyan, mintha szégyellném magamat. A túl sok gondolkodás, rágódás okoz bajt. A rossz dolgokra gondolok, és arra, hogy mit kellene tennem, de soha nem kerülök egyenesbe. Bár a csapattársaim sokat segítenek, a dolgok mégsem úgy sikerülnek, ahogyan szeretnék.”

Az Atlético Madrid elleni mérkőzés alatt Gomest még a Camp Nou közönségének egyes szektoraiban is kifütyülték, habár edzője, Ernesto Valverde megpróbálta megvédeni őt.