Iniesta: „Remélem, hogy egy nap visszatérhetek”

Exkluzív interjú Iniestával | Vissza szeretne térni a jövőben a La Masiához

Andrés Iniestával, az FC Barcelona élő legendájával folytatott exkluzív interjút a ‘Barça TV’. A korábbi katalán játékos elmesélte, miként élte át a távozását, hogyan látja a Barcelona nyári igazolásait, illetve beszélt Leo Messiről, valamint a hosszú távú terveiről és az esetleges visszatéréséről.

Élet Japánban

„Az első naptól kezdve nagyon jól érzem magam. Olyan emberekkel találkoztam, akik nagyon szívesen segítenek. A csapattársaim, a klubnál dolgozó emberek…”

„Nagy hőség és magas páratartalom tapasztalható. Különösen az elején, amikor még nem edzettél sokat, még inkább érezted.”

„Általában a játék stílusa talán nem olyan nyugodt, mint amilyet régebben megszoktam, de örülök, hogy mindezt megtapasztalhatom.”

„Azt hiszem, helyes döntést hoztam, mind személyes, mind családi szinten kedvező volt ez számomra. Bár persze közelebb van otthon a családom és a barátaim. És természetesen mindig szemmel tartom a Barcelonát.”

A japán bajnokság és a célok

„Ez egy olyan bajnokság, ahol úgy érzed, hogy bármelyik ellenfél, még a tabella alsó feléből is, eljön a stadionodba, és megverhet. És bárkit megverhetsz, mert ez egy ilyen bátor futball.”

„A klub soha nem jutott be az ázsiai Bajnokok Ligájába, és ez óriási lenne. A szezon második felében érkeztem, és minden nagyon gyorsan történik. De azt hiszem, minden esélyünk megvan arra, hogy az első háromban végezzünk.”

Utolsó napok a Barçánál

„Vannak napok, amikor olyan dolgokat nézek, mint az utolsó bajnoki, vagy valamilyen esemény… Ami velem történt akkoriban, valami varázslatos volt, soha nem fogom elfelejteni.”

A Barça szezonjáról

„A Barça erősnek tűnik, erős keretük van. Mind a fiatalok, mind a tapasztaltabb igazolások, mélységet és karaktert hoznak. Remélem, hogy úgy érkeznek meg a szezon végére, hogy van esélyük még mindent megnyerni. „

„Messi a karszalag nélkül is olyan volt, mint egy kapitány. Olyan csapatuk és játékosaik vannak, akikre mindig azt mondtam, hogy ideálisak egy csapat irányításához. És ő Argentína kapitánya, ezért nincs sok tanácsra szüksége tőlem.”

Arthur Melo, az új 8-as

„Az egyetlen tanácsom Arthurnak, hogy bízzon a játékában, mert azt hiszem, van néhány nagyon erős tulajdonsága. És ő az ideális klubban van ahhoz, hogy a focija fejlődjön évről évre. Még fiatal srác, és a legjobb emberek veszik körül, akiktől tanulni tud.”

A jövő

„Most külön folytatjuk az útjainkat, de remélem, hogy a jövőben visszatérhetek a La Masiához, mert az otthonomként tekintek rá. Remélem, hogy egy nap képes leszek továbbadni mindazt, amit megtanítottak és megtanultam, és amit oly sokáig csináltam.”

Emlékezz limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.