Ronaldinho: „Messi? Ő a történelem legjobbja”

Messiről, Coutinhóról és a fociról

Az FC Barcelona egykori játékosa, Ronaldinho továbbra is Barcelona közelében lakik, és az előző hétvégén sikerült is elkapni őt egy interjúra. Szokás szerint vidám volt, mint mindig, és megosztotta a véleményét a fociról, Messiről és Coutinhóról is.

Ő és a foci

„Soha nem voltam olyan, aki sok focit nézne, vagy egész meccseket. A nagyszerű pillanatok, a gólok, szerintem ez a futball. Néha jól megy neked, néha nem, ez a labdarúgás.”

Messiről

„Ő a történelem legjobbja, nincs kétség. Senki nem tett olyat, amit Messi vitt véghez. Remélem, hogy még húsz évig játszik. Aki szereti a labdarúgást, örülne, ha még sokáig maradna. Azt hiszem, miután visszavonul, senki sem hordhatja Leo 10-es mezszámát.”

Messi vs. Cristiano

„Számomra ez nem kérdés, hogy ki a komplettebb, ez ízlés kérdése. Jobban szeretem Messi stílusát. Cristiano is komplett játékos, ahogy Messi is, de ez ízlés kérdése, én inkább Messi stílusát preferálom.” 

Coutinhóról

„Van egy csomó játékos, akikkel nem tudtam, pedig szerettem volna játszani velük. Coutinho az egyikük. Iniesta és ő nagyszerű játékosok. Mindkettőjüknek megvan a saját stílusa, de úgy gondolom, hogy Coutinho egy nagy név lesz a világ futballjának. Már most is az, de azt hiszem, hogy még nagyobb lesz.”