Griezmann: „Messivel és Ronaldóval egy asztalnál eszem”

Nem a pénz miatt az Atléticónál | Nehéz volt nemet mondani a Barçának

Az Atlético Madrid támadója, Antoine Griezmann adott interjút az ‘AS’ sportlapnak. A beszélgetés során a francia csatár elmondta, hogy nehéz volt nemet mondania a Barcelona ajánlatára, de nem a pénz miatt maradt a madridi együttesnél. Ezen kívül szerinte egy szinten áll már Lionel Messivel és Cristiano Ronaldóval…

Nem a pénz miatt maradt

„Nem a pénz miatt maradtam az Atlético Madridban, mert nem a pénz a legfontosabb dolog számomra. Ott maradtam, ahol a legjobban akartak, ahol a legnagyobb szeretetet kapom.”

A szezon végén kifütyülték a szurkolói

„Megértettem a rajongókat, mert sok minden elhangzott. Nem beszéltem, mert a focira akartam összpontosítani, és végül ez olyasvalamivé alakult át, amit senki sem akart. De mindenből tanulsz. De maradni a pénzért? Soha. Ha ez lenne a helyzet, Kínába mennék. Boldog vagyok az Atléticónál. Olyan edzőm van, aki önbizalmat ad nekem, és a csapattársaim hisznek bennem. És akkor ott vannak a szurkolók, akik szeretnek engem, láttam a szezon első hazai meccsén.”

A ‘kisfilmjéről’

„Tudtam, hogy jó és rossz megjegyzések lesznek, mert ez valami új dolog volt. De ez olyasvalami volt, amit meg akartam mutatni, így az emberek láthatják, hogy ez nem olyan egyszerű, mint rágógumit választani: ‘Ezt akarom vagy azt akarom.’ Ez nem így van. Ez egy fontos döntés a jövőre vonatkozóan. Ez nem egy év, hanem négy, öt…”

Nehéz volt nemet mondani

„Az, hogy nemet mondtam a Barcelonának, mutatja az Atlético, Cholo, a csapattársak nagyszerűségét, én hiszek bennük. Ha nem lennének jók, mennék. De bízom Cholóban, a klubban és a csapattársaimban. Szeretnék nekik segíteni, és hiszem, hogy segíthetnek nekem ők is. Kölcsönösen sokat adunk egymásnak, és minden pozitív, hogy tovább haladjunk.”

Messivel és Ronaldóval egy szinten?

„Most úgy vélem, ugyanannál az asztalnál eszem, mint Messi és Ronaldo. Tudom, hogy más játékosok is fejlődnek, és tudom, hogy én is tudok javítani a játékomon. Ez egy hajtóerő számomra, fejlődni és folyamatosan nyerni.”