Malcom: „A Barça olyan, mint egy család”

Exkluzív interjú Malcommal

Malcom gyerekkori álma vált valóra, miután az FC Barcelona nyáron hirtelen leigazolta. A brazil szélső a klubnak adott interjújában beszélt a Bajnokok Ligája debütálásáról, a csapattársairól, és arról is, milyen nehéz volt idáig eljutnia. Exkluzív interjú.

Az alkalmazkodásáról

„Nagyon jól alkalmazkodom. Alkalmazkodom, és spanyolul beszélni is tanulok kicsit. Hetente háromszor van órám, de nap, mint nap sokat tanulok a csapattársaimtól. Amint 100%-ig beszélek spanyolul, elkezdem a katalán órákat is.”

A csapattársairól

„Ez olyan, mint egy család. Mindenki a legjobbat akarja a másiknak. Mindig viccelődünk az öltözőben, ahogy a Barça WhatsApp-csoportban is. A legtöbbet a brazilokkal vagyok, de mindenkivel jól kijövök.”

Messiről

„Számomra ő nem ebből a világból való. Az egyszerűsége és alázata hihetetlen. Megérdemli a dicséretet.”

Valverdéről

„Beszéltem vele, és elmondta, hogy amint beilleszkedek a csapatba, minden jobb lesz. Nagyon jó a kapcsolatunk.”

BL-debütálás

„A Bajnokok Ligája debütálásom egy gyerekkori álom volt. És hogy gólt szerezni… Ez olyasvalami, amire egész pályafutásom során örökké emlékezni fogok. Egyszer csak ellőttem. Nem tudom, hogyan, de be akartam fejezni az akciót. A kapu felé futottam, ellőttem, és nagyon örültem, hogy gólt szereztem. A meccs után felhívtam az édesanyámat, és sírt, mert tudta, mindig azt mondtam, hogy a Barcelona színeiben akarok a Bajnokok Ligájában játszani.”

A szezonról

„Ez egy nehéz szezon, sok a mérkőzés, de hozzászoktunk. Most azért játszunk, hogy jó idényünk legyen, és sok trófeát nyerjünk. A nehéz mérkőzések megmutatják, miért jöttél ide, miért vagy a Barcelonában.”

A származásáról

„Egy olyan brazil faluból és családból származom, ahol nem volt elég pénzünk megvenni azokat a dolgokat, amiket akartam. Nagyon nehéz volt. Reggel négykor indultam busszal az edzésre. Szóval sok nehézség volt, de most már van ok a mosolyra is.”

***

Barçás ajándékot keresel magadnak vagy másnak? Figyeld az akciókat minden novemberi pénteken, és tankolj fel a legjobb pillanatban egyedi Barçás cuccokkal!