Bartomeu: „Valverde az ideális vezetőedző a számunkra”

Az elnök jelezte: már dolgoznak a Messi-korszak utáni csapaton is

 

Josep María Bartomeu elnök még a hétvégén adott interjút a ‘The Associated Press’ hírügynökségnek, melynek alapvetően két fő üzenete volt: Ernesto Valverde a legmegfelelőbb személy a jelenlegi projekt vezetésére, valamint a klub első embere kijelentette: már elkezdtek felkészülni Leo Messi visszavonulására. 

„Az elkövetkezendő 2-3 szezonban még mindig Leo Messi lesz az első csapat vezére. Az is igaz azonban, hogy feltörekvőben vannak már más fiatal labdarúgók is, akik erre a szerepkörre pályázhatnak. Mind a Masián, mind világszerte találunk ilyen játékosokat. Mi pedig nagyon boldogok vagyunk, mert már elkezdtünk felkészülni a Messi-éra utáni korszakra.”

Hosszabbítás?

A szerződése 2021-ben jár le, de ha Messi érez majd további erőt magában a játékhoz, úgy nem lesz akadálya, hogy egy határozatlan idejű szerződést írjunk alá vele.”

„Mindig is Pelével hasonlítom össze őt. Remélem, hogy ő is ‘egyklubos’ játékos lesz, hiszen Pelét mindenki a Santosszal azonosítja. Remélhetőleg a pályafutását is itt fejezi be, majd azután is a klub kötelekében marad.”

Coutinho & Dembélé

„A Barçába megérkezni és beilleszkedni nagyon nehéz dolog. Ousmane nagyon peches volt a sérülésekkel, mi azonban továbbra is vakon bízunk a tehetségében. Ami Coutinhót illeti, a beilleszkedése nem volt egy könnyű menet, ezért döntöttünk a kölcsönadás mellett. Ennek ellenére ő egy világklasszis futballista.”

Valverde szerepe megkérdőjelezhetetlen

„Ebben az idényben számos fiatal játékost igazoltunk, akik segíteni fognak minket abban, hogy az elmúlt szezonokhoz hasonló pofonokat elkerüljük. Úgy gondoljuk, hogy Valverde az ideális tréner a számunkra, mert ő képes arra, hogy vegyítse a különböző korú játékosokat. Egyrészt ott vannak a már mindent megnyert generáció tagjai, másrészt pedig az újonnan érkezettek, őket kell egy csapattá gyúrni.”

„Nagyon fontos, hogy a két elemből olyan egység szülessen, mely előre viheti a Barcelonát. Valverde pedig rendelkezik azzal a képességgel, hogy ezt a folyamatot levezényelje.”