Az Abidal interjú, ami Messi reakcióját hozta

Eric Abidal ‘Sport’nak adott interjújában számos erős állítás vagy sejtető megjegyzés hangzik el, ezekre még „csak” Messi reagált. Ő határozottan.

Íme több részlet az interjúból, hogy teljesebb kép alapján lehessen megítélni a reakciókat is, és értékelni Abidal mondandóját.

Feltétlenül erős állítások voltak a technikai vezetőtől, hogy

  • Xavi nem kapott ajánlatot a Barcelonától, hiába állítja maga Xavi ennek az ellenkezőjét
  • Tapasztalatlannak tartja Xavit, azt sejteti, hogy nem ő lett volna a jó választás
  • Rögtönzöttnek tűnő kritikák Valverde munkájára, és hogy ő hogyan jutott arra a döntésre, hogy váltani kell.

A Xavival kapcsolatban felmerült ellentmondásokat itt külön is tárgyaljuk.

Xavi felkérése edzőnek

“Nem volt ajánlat. Ha neki van, akkor mutassa meg, mert én nem láttam. Az első beszélgetésen, amit tartottunk, Xavi hallgatott, és a másodikon el kellett mondania a tervét. Ami kikerült a sajtóban, inkább politikai természetű volt, semmint sportszakmai. Én nem foglalkozom a politikával, csak a fociról beszélek. Engem az érdekel, hogy hogyan dolgozik egy edző, és nagyon sok dolog kikerült, kivétel az, amiről beszéltünk”

A kikerült pletykák Xavi szerződtetéséről

“Nem zavart, én tettem a dolgomat. Találkoztam néhány edzővel és nem szivárgott ki semmi. Ha valami kikerült, akkor is ugyanúgy kellett tennem a dolgomat. Lehetetlen leigazolni egy edzőt anélkül, hogy beszéljünk vele. Innentől kezdve ami kikerül, az kikerül.”

Nem döntöttek Xavi mellett

“Nincs annyi tapasztalata. Az igaz, hogy innen való, tudja, hogyan kell dolgozni, tudja, mi várna itt rá, milyen taktikai tervet kell csinálnia. Lehet, hogy ez az ő pillanata, lehet, hogy nem. A klub Quique Setién mellett döntött két évre, és nagyon bízunk benne. Xavi ajtaja mindig nyitva lesz (talán  azt akarta mondani, hogy a klub ajtaja Xavi előtt mindig nyitva lesz – a szerk.) Nem tudom, hogy én itt leszek-e, de a Barça ajtaja mindig nyitva áll.”

Valverde menesztése

“A mi osztályunknál mindig készen kell állnia a leckének, mert soha nem lehet tudni, hogy mi fog történni. Az edző kérdésen már az én első nyaramtól elkezdtünk dolgozni. Információkat gyűjtöttünk, később az elnök azt a döntést hozta, hogy hosszabbítsunk vele. Ezt elfogadtuk, mert a klub döntése volt, de már láttuk, hogy a probléma nem az eredmény volt, hanem belső dolgok. Soha nem könnyű meghozni ezt a döntést, de a december 18-i Clásico után elkezdtük konkretizálni a lépéseket a távozásával kapcsolatban.”

Belső, öltözői problémák

“Néztem a meccseket, és soha nem az eredményt néztem, hanem azt, hogyan játszunk, milyen a taktika, azoknak a játékosoknak milyen a munkája, akik nem játszanak sokat. Ezeket a részleteket figyeltem. Sok játékos nem volt elégedett, nem is dolgoztak sokat, és volt probléma az öltözőn belüli kommunikációval is. Az edző és az öltöző viszonya mindig jó volt, de voltak dolgok, amiket mint ex-játékos megérzek. Jeleztem a klubnak, hogy mit gondolok, és döntést kellett hozni.”

Quique Setién

“Quique választása a stílusával függött össze, azzal, hogy mennyire akart dolgozni, a figyelmességével azok felé a játékosok felé, akik nem játszanak sokat, és a csapat részének érzik magukat. A kommunikációnak folyékonynak kell lennie, ez segít, hogy a csapat egységesebb legyen és jobban játsszon.”

Nagyon Barçás dekorációt szeretnél? Ennél az óriás címer falmatricánál keresve sem találsz jobbat 🙂