„Nem érezném magam bajnoknak, csak azért mert két ponttal többünk van”

Quique Setién jól érzi magát és hosszú távon maradni szeretne Barcelonában. A szakvezető most a TV3 katalán televíziónak adott interjút.

Ebben beszélt a saját céljairól, a jelenlegi helyzetről, a bajnoki álmokról, amivel kapcsolatban egyértelműen azt szeretné, hogy le tudják játszani a bajnokság fennmaradt szakaszát, és hogy a pályán lehessenek bajnokok.

Címeket akar

“Mondom a játékosoknak is. Nekem sietnem kell, nem veszíthetek sok időt, ha nyerni akarok. És ha meg tudnánk nyerni a Bajnokok Ligáját vagy a LaLigát… Álmodoztam arról, hogy sétálgatok Liencresben a kupával a tehenek között…

A szerződése

“Szeretném akkor is folytatni, ha esetleg nem nyernénk semmit. Aláírtam egy évre és még egy fél évre, illetve feltételesen van plusz egy év. És remélem, hogy ki tudom tölteni, sőt hosszabbítani is.”

Szeretne bajnok lenni…

“Szeretném ha játszhatnánk, és ha a pályán nyerve lennénk bajnokok, ez nyilvánvaló. De a realitás most az, hogy a szituáció olyan, amilyen, és egyelőre megszakadt a bajnokság. Nem tudom, hogy ez elegendő lenne-e arra, hogy megszerezzünk egy címet vagy sem. De nem érezném magam bajnoknak, csak azért mert két ponttal többünk van, mint amikor jöttem, mert akkor pontegyenlőséggel álltunk a Real Madriddal. Szeretnék a pályán bajnok lenni.

De ez most csak egy vágy, a helyzet mindenki számára nagyon nehéz. És ami igazán foglalkoztat, hogy oldódjon meg ez minél előbb, ki tudjunk menni, meg tudjuk ölelni egymást, az idősebbek is térhessenek vissza a társadalomba, akik a leginkább megszenvedik a helyzetet. Ha pedig be kell fejezni a bajnokságot, és nem játszhatunk… vagy ha befejezzük és játszhatunk, akkor az nagyon-nagyon jó lenne. Ez esetben meglátjuk, meg tudjuk-e tartani az előnyünket.”

Bezárva

“A bizonytalanságot nagyon rosszul viseli mindenki.”

Az öltöző

“Mindenki maximálisan odaadó, elkötelezett. Nem vagyok annak a pártján, hogy drasztikus változtatásokat csináljunk a kereten belül. Lépésről lépésre kell beépíteni új játékosokat a csapatba, olyanokat, akik pluszt adhatnak neked, de nem azért, mert el lennénk fáradva vagy már ne lennénk motiváltak.

Utánpótlás

“Az emberek mit szeretnének: utánpótlást vagy hogy folytassuk és lépjünk előre? Nem mondom, hogy ez utóbbit nem lehet megtenni az utánpótlással, de amikor azt látod, hogy ezekből a futballistákból, még hiányoznak dolgok, amire szükséged lenne, hogy fejlődniük kell, versenyképesebbek kell legyenek… azt teszed, hogy minél többet vársz el tőlük a fejlődésük érdekében, hogy végül bekerüljenek a csapatba.”

Krízis a játékosok és a klubvezetés között

“A klub realitása sokszor ez. A szomorú az, hogy ez a médián keresztül történik. Az lenne az optimális, hogy ha egy sokkal pozitívabb, jobb légkörben tudnánk dolgozni. De nem gondolom, hogy mindez befolyásolná Messit abban, hogy marad-e vagy sem. Biztosak vagyunk benne, hogy folytatni fogja a Camp Nouban.”

Fizetéscsökkentés

“Mi edzők ugyanolyan helyzetben vagyunk, mint a játékosok. Mindannyian biztosak voltunk benne, hogy csökkenteni kell a fizetésünket, és hajlandók is voltunk rá.”