Rivaldo: „A Barcának a jelenre kell koncentrálnia”

Szót ejtett Coutinho helyzetéről is - Szerinte a Bundesliga jó példával fog szolgálni a többi bajnokság számára

Az átigazolási szezon várhatóan igen mozgalmas lett volna a Barcelona számára a koronavírus nélkül is, azonban a világjárvány okozta helyzet még inkább előtérbe tolhatja egyes játékosok érkezését és távozását. A klub korábbi legendája szerint azonban a klubnak nem a jövőre, hanem a hamarosan újrainduló spanyol minibajnokságra kellene koncentrálnia.

Arthur és Pjanic

Rivaldo szerint habár a koronavírus miatt a klubok egyre inkább a következő szezonra koncentrálnak, a spanyol bajnokság viszonylag korai újraindulása miatt a Barcelona bölcsebben tenné, ha a 11 fordulós minibajnokságra koncentrálna. „Ez egy nagyon izgalmas 11 forduló lesz, és szerintem a klubnak a jelen kihívásaira kell koncentrálnia. Utána lesz idő az igazolásokról beszélni.”

Pjanic kapcsán igyekezett semleges maradni: „Nagyszerű játékosnak tűnik. Csakúgy, mint Arthur. Nagy fogás lenne a Juventusnak, de nekem az a véleményem, hogy honfitársamnak a Barcelonánál kell maradnia, mert még fiatal, és nem régóta van a csapatnál.”

Arthur már többször kifejezte, hogy jövőjét a Barcelonában képzeli el, ugyanakkor időről időre felröppennek olyan hírek, hogy bekerül ellentételezésként a Pjanic-transzferbe.

Tanács Coutinhonak

A csapat másik brazilja, a jelenleg a Bayernnél kölcsönben lévő Coutinho is szóba került. A Bundesliga – az európai topbajnokságok közül elsőként – most szombaton már folytatódik, a középpályás azonban megsérült. „Néha minden összeesküdik ellened. Ideális pillanat lehetett volna, hogy újra megmutassa a benne rejlő potenciált, és hogy meggyőzze a Barcelonát, hogy ne váljon meg tőle a nyáron.”

Coutinhoról szinte napi rendszerességgel érkeznek egymásnak ellentmondó hírek: egyszer az, hogy a klub nem kíván tőle megválni, mert szerepel Quique Setien terveiben, a következő nap pedig mint a szaúdi befektetők által megvásárolni kívánt Newcastle kulcsembereként látja őt a sajtó.  „Talán be kellene most érnie egy alacsonyabb fizetéssel. Ezzel egyértelműen demonstrálhatná, hogy nem a pénzre hajt, hanem arra, hogy megkapja a második esélyt, és bizonyítani tudjon.”

Hétvégén már elstartol a Bundesliga

Rivaldo szerint a Bundesliga nagyon jó példával fog járni más bajnokságok számára is. “Szerintem minden rendben lesz. A Bayern áll az élen, és ha valamelyik csapatra pénzt kellene tennem, rájuk tenném. Nagyon jól játszanak, és szerintem hamarosan a Bajnokok Ligájában is a favoritok között említhetjük majd őket. A 90-es években félelmetes csapatuk volt, a kaputól egészen a csatársorig.” A brazil klasszis összevetette a csapat akkori és jelenlegi kapusát, Oliver Kahnt és Manuel Neuert: “Neuer lábbal jobb. A foci rengeteget változott, és manapság a kapusoktól alapvető elvárás, hogy lábbal is majdnem ugyanolyan jók legyenek, mint a mezőnyjátékosok. De mindketten nagyszerű kapusok, nem is tudom, melyiküket választanám a csapatomba.”

AKCIÓ! Barçás nyári pulóver 12.990 Ft helyett 9.390 Ft!