Hogyan látják az esélyeket és a jelenlegi Barçát? – Pannonbajor interjú

A kedd esti Barcelona – Bayern München találkozó kapcsán – egy régi hagyományt követve – tettünk fel kérdéseket a Pannonbajor.hu oldal szerkesztőinek, a kérdéseinkre adott válaszaikat pedig alább közöljük.

Szerintünk mindenképpen érdekes, hogy a Bayern szurkolói hogyan látják az esélyeket, illetve hogy mit gondolnak a jelenlegi Barçáról, amely komoly változtatásokon ment keresztül a nyáron. Fontos megemlíteni, hogy a mi kérdéseink és a Pannonbajor szerkesztőinek véleményei a saját oldalukon lesz majd megtekinthető.

Nagelsmann képes lesz kezelni a nagy nyomást és az öltözőt?

Annak ellenére, hogy egy rendkívül fiatal, mindössze 34 éves edzőről van szó, a Hoffenheim és a Leipzig után már kellő tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy kezelni tudja a rá nehezedő nyomást. Ami pedig az öltözőt illeti, azzal sem lehet nagy gond, mivel rendkívül kommunikatív személy, minden egyes játékosával külön magánbeszélgetéseket folytat, meghallgatja a véleményét és tanácsokat ad neki.

Miben lesz jobb, rosszabb vagy más ez az új Bayern, mint volt a Flick vezette Bayern? (stílusban, formációban és taktikailag)

„Játékstílusban rengeteg hasonlóság van a Flick- és Nagelsmann-féle Bayern között: agresszív letámadás, offenzív, látványos játék, labdavesztés után gyors labdaszerzések stb. Formációban Nagelsmann is alapjáraton 4-2-3-1-et alkalmaz csakúgy, mint Flick, annyi különbséggel, hogy előbbi esetében labdakihozatalnál gyakran 3  védős rendszerre áll át a csapat. Taktikailag Nagelsmann talán fortélyosabb, mint Flick, de itt is sok a közös pont. Összeségében ez az új Bayern nagyban hasonlít a Flick vezette Bayern-hez, de védekezésben talán még jobb lehet.”

Ha mindenki egészséges, akkor melyik a legjobb belső védő páros és miért?

„Ha mindenki egészséges, akkor az Upamecano-Hernández a legjobb belső védő páros Münchenben, mivel mindketten franciák, remekül megértik egymást, mindketten gyorsak, agresszívak és robbanékonyak, továbbá rendkívül labdabiztosak és bírják az ellenfél presszingjét. Süle sem rossz védő, de ezekben a képességekben azért egy kicsit elmarad az Upamecano-Hernández párostól.

Lewandowski meddig lesz képes ennyire magas szinten teljesíteni?

„Mivel rendívül jó formában van, mind fizikailag, mind mentálisan, Lewandowski akár még 3-4 évig is képes lehet ennyire magas szinten teljesíteni, annak ellenére, hogy már 33 éves.”

Mire lenne szükség ahhoz, hogy Sané fontos játékossá váljon Münchenben?

„Elsősorban arra lenne szükség, hogy Sané visszanyerje az önbizalmát, mivel jelenleg kissé bizonytalan. Emellett kulcsfontosságú, hogy ne jobb-, hanem balszélsőként játsszon, mivel utóbbi esetében bal lábas játékosként sokkal hatékonyabban tud fellépni (Nagelsmann eddig jobbszélsőként próbálta játszatni Sanét, de ez nagyon nem vált be). Nem utolsó sorban pedig az is jó lenne, ha minél inkább elkerülnék a sérülések, mivel elég sérülékeny játékos.”

Hogyan tekintetek a Barcelonára, mint nehéz vagy kevésbé nehéz ellenfélre azt követően, hogy alaposan kicserélődött a játékosállomány, és már nincs Messi?

„Messi távozása elég nagy űrt hagyott Barcelonában, ennek ellenére nem gondoljuk azt, hogy sokkal könnyebb dolga lesz a Bayernnek, mivel továbbra is olyan kulcsjátékosai vannak, mint Ter Stegen, Piqué, Jordi Alba vagy épp Busquets, érkeztek olyan nagynevű játékosok, mint Agüero és Depay, sőt feltörekvő tehetségei is vannak Frenkie De Jong, Pedri és Ansu Fati személyeiben. Persze annyival könnyebb lesz, hogy nem kell 1-2 embernek nonstop Messi-t követnie a pályán, a foci viszont csapatsport, így ezt leszámítva ugyanolyan nehéz ellenfél a Barça.”

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!

Csalódás lenne, ha nem a Bayern lenne a csoportelső, szemben a jelenlegi Barcelonával?

„Nem feltétlen neveznénk csalódásnak, ha nem a Bayern lenne a csoportelső, mivel a Barcelona mellett további másik 2 csapat is bekavarhat a levesbe a pontokat illetően.”

Van-e olyan fiatal játékos a Barcelona keretében, akire ti, kívülálló szurkolók már felfigyeltetek, hogy sokra hivatott?

„Mindenképp Pedri. Egyszerűen fáradhatatlan, kész meghalni a pályán a csapatért már 18 évesen is.”

Milyen vélemény alakult ki a Bayern szurkolók között Coutinhóról, mint játékosról és a teljesítményéről is? – hiszen volt ideje Münchenben is bizonyítani

„Voltak jó momentumai, de összességében nem tudta belopni magát a Bayern szurkolók szívébe. Ugyan volt ideje bizonyítani, viszont nem volt meg benne a kellő átütőerő és győztes mentalitás, amely kulcsfontosságú tényező Münchenben.  James Rodriguez-ben pl. meg volt, ő talán jobban bevált volna hosszú távon, mint Coutinho.”