Laporta a Szuperligáról: „Ez egy hatalmas potenciállal rendelkező bajnokság”

Az FC Barcelona elnöke nyilatkozott még Messiről, a pénzügyi fair playről és Dembéléről is

Joan Laporta mint ahogy arról már korábban is beszámoltunk Kolumbiában tartózkodik, ahol interjút adott a RAC1-nek is. Kérdezték olyan aktuális témáról, mint a Szuperliga, de Messi és Dembélé szerződéshosszabbítása is említésre került.

Visszatérhet-e Messi?

,,Sokszor feltették már nekem ezt a kérdést itt Kolumbiában az utcán. Mindig azt mondom, hogy Messi a Barçához tartozik, hogy nyugodtnak kell lenniük afelől, hogy ő a legjobb játékos a világon, és hogy szerencsések vagyunk, hogy itt volt nekünk a Barçánál. Meglátjuk a jövőben mi történik. Ez nagyon bonyolult, jelenleg a PSG játékosa, és nem akarok semmilyen problémát ezzel a klubbal.”

Szuperliga

,,Egymilliárd (euró — a szerk.) bónuszt kell megosztaniuk az alapító tagoknak egymás között az első évben. Ha megnyernénk a bajnokságot, akkor még 350 millióval többet gyűjtenénk, és ez az összeg sokkal magasabb, mint amit a Bajnokok Ligája megnyeréséért lehet kapni. Ez egy hatalmas potenciállal rendelkező bajnokság. Az Európai Bíróság döntése márciusban lesz, és remélem, hogy egyet fognak érteni velünk.”

Dembélé szerződése

,,Nem foglalkozunk ezzel a kérdéssel, Ousmane boldog. A Fair Play (az FFP-re gondol — a szerk.) miatt most negatívan állunk, és ezt kompenzálnunk kell. Párbeszéd útján kell megoldást kell megoldást találnunk.”