Ronaldo utáni Manchester United

Február 16-án mérkőzik meg egymással a Barcelona és a Manchester United az Európa-ligában. A találkozó odavágóját a Camp Nouban rendezik este 18:45 órakor. Egyik fél sem örült igazán a sorsolásnak, aztán az élet igazolta, hogy miért is nem. A Premier League és a LaLiga két legjobb formában lévő csapata küzd meg egymással a továbbjutásért. Ronaldo távozása után megtáltosodtak a Vörös Ördögök. Ten Hag egy nyilatkozatában beszélt Xaviról, és Johan Cruyffról is.

Erik ten Hag igen merészet húzott, amikor november 6-a után, egy Aston Villa ellen elveszített mérkőzést követően kitette a keretből Cristiano Ronaldót. A portugál tett is azért, hogy ez megtörténjen, egy interjú során bírálta a manchesteriek edzőjét. Az sem segített az egykori aranylabdáson, hogy Ronaldo helyét a góllövő listán a végén kell keresni, mindösszesen egy gól árválkodik a neve mellett. November elején még az ötödik helyen álltak a vörös ördögök a Premier League tabelláján.

Cristiano távozása minden bizonnyal felszabadulást jelentett a United számára, hiszen azóta a csapat szárnyal, jelenleg már harmadik az angol bajnokságban, az előtte állók lőtávolba kerültek, a városi City például már csak két ponttal előzi meg őket, igaz Guardiola gárdája egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Erik ten Hag csapata a Premier League-ben mindenki másnál több pontot szerzett Ronaldo távozását követően: tíz meccs alatt hetet nyertek, két döntetlent játszottak, és egy vereséget szenvedtek, emellett 20 gólt szerzetek és mindössze kilencet kaptak. Marcus Rashford ezek közül nyolc gólt szerzett, kitöltve a CR7 által hagyott űrt. A United a megszerzett 23 pontjához képest az Arsenal 17, a Manchester City pedig 16 pontot gyűjtött össze.

Erik ten Hag interjút adott az UEFA.com-nak, ebben mesélt arról, hogy nehezen indult a munkája az Old Traffordon, de kezd minden kiegyenesedni. A holland tréner úgy nyilatkozott, hogy „szívesebben találkoztam volna a Barcelonával a döntőben. Izgatottan várjuk a meccset, de tudjuk, hogy nagyon sok energiát fog felemészteni ez a mérkőzés, nagyszerű találkozót várok.

Ten Hag elismerően szólt Xavi Hernandezről, „tetszik a filozófiája, szerintem a Barcelona jó irányba halad”. A holland edző Johan Cruyff csodálója. „Nagyon kedveltem őt. Az amszterdami irodámban két kép lógott a falamon. Az egyik játékosként mutatta Johan Cruyffot, a másik pedig edzőként. Sokat tett hozzá a mai futballhoz. A labdarúgás mindig a győzelemről szól, de ő ezt oly módon akarta elérni, hogy szórakoztató legyen.

Xavi Barcelonája sem tétlenkedett, tizenegy győzelmet tudhat magáénak zsinórban minden sorozatot figyelembe véve, ami megsüvegelendő.

A világ két legerősebb bajnokságának két legjobb formájában lévő csapata küzd meg egymással az Európa-ligában. Ha a katalánok továbbjutnak, kisorsolhatják melléjük az Arsenalt, és ne feledjük, akár a Ferencvárost is.

Az biztos, hogy a döntőt május 31-én Budapesten rendezik a Puskás Arénában.