Koundé: „Küzdöttünk,  harcoltunk, és nagyon csalódottak vagyunk”

A Barcelona bár 1-0-ra vezetett idegenben a Manchester United ellen, de a második félidőben az angolok fordítani tudtak, és így a katalánok kiestek az Európa-ligából. A mérkőzés után a pálya szélén nyilatkozott Koundé.

Mennyire fájdalmas ez a kiesés

„Természetesen nagyon is az, tovább szerettünk volna jutni, úgy gondolom, hogy jó első félidőt zártunk, a másodikban nagyon gyorsan bekaptunk egy gólt, túlságosan gyorsan. Ezután pedig kicsúszott a mérkőzés a kezeink közül, elvesztettük a kontrollt, nagyon csalódott vagyok.”

Miért volt ez a visszaesés

„Teljesen fölénk nőtt az ellenfél, a második félidőben még egy sebességgel növelni tudták az iramot, és nagyon megnehezítették a dolgunkat. Ettől függetlenül küzdöttünk, harcoltunk, és nagyon csalódottak vagyunk.”

Szurkolók

„Meg kell köszönnünk a szurkolóinknak a támogatásukat, hogy ide elutaztak velünk. Nagyon csalódottak vagyunk miattuk is. Az volt a cél, hogy megnyerjük az Európa-ligát.”

Hogyan lehetséges, hogy a nemzetközi színtéren nyolc mérkőzésen tizenhat gólt kaptatok (Bajnok Ligája – 12 gól, Európa-liga – 4 gól), míg a spanyol ligában sokkal kevesebbet?

„Úgy gondolom, hogy Európában sokkal hullámzóbb volt a teljesítményünk, az ellenfelek pedig erősebbek, csak nézzük meg, hogy milyen klubokkal játszottunk. De ez is egy tapasztalat, ebből tanulnunk kell, biztos vagyok benne, hogy jövőre sokkal jobban fog sikerülni.”

Valaki csalódásnak éli meg, mások csődként

„Inkább csalódottság, nem élem meg csődként. Nagyobb várakozásaink voltak, két nagyon kiegyensúlyozott mérkőzést játszottunk az egyik legjobb formában lévő rivális ellen. Fiatalok vagyunk, fejlődünk, javulóban vagyunk, és ez így is megy tovább.”