Interjú Nagy Lászlóval

INTERJÚ

Nagy László a Barcelona jobb átlövõje még a Pick Szeged elleni Bajnokok-Ligája mérkõzés elõtt állt az Eurobarca rendelkezésére. A világ egyik legjobb kézilabdázója elsõsorban a Barcánál történt változásokról beszélt interjújában.

Hogy érzed most magad Barcelonában, változott e valami az utóbbi idõben?

„Lényegében nem változott semmi, csupán annyi, hogy a csapat kicsit átalakult a tavalyi évhez képest. Több játékosunk elment, helyükre érkeztek újak, úgyhogy gyakorlatilag még most formálódunk.”

Mennyire hiányzik Enric Masip és Valero Rivera edzõ?

„Masip mindenféleképpen hiányzik a csapattól, hiszen egy nagyon jó játékos volt, ráadásul vezéregyénisége a Barcelonának. De neki sajnos a sérülése közbeszólt, és abba kellett hagynia a játékot. Az edzõváltás azt kell mondjam valahol jót tett a csapatnak, hiszen õ „ (Valero Rivera) „már húsz éve volt edzõ, és most új edzõvel, új felfogásban dolgozhatunk. Jelen pillanatban nagyon jó viszonyunk van az edzõvel.”

Az nyilvánvaló, hogy Spanyolországban nagyon népszerû a kézilabda, de hogy van ez Barcelonában? Mennyire vagytok a futballcsapat árnyékában?

„Hát a kézilabda Barcelonában kicsit háttérbe szorul, pontosan azért mert van egy jó futballcsapat, illetve egy kosárlabda csapat is, mely szintén nagyon eredményes és híres nemzetközi szinten. És mi ebbõl a szempontból a sportágak közül a harmadik helyre szorulunk. Persze aki benne van a kézilabdaéletben, meg úgy általában a Barcelona életében, az természetesen fölismer bennünket az utcán is. „

Mik az elvárások az idényre vonatkozóan?

„Az elvárás természetesen az elsõ hely, mint minden évben a Barcánál. De ugyanakkor azt mondom, hogy a csapatot össze kéne rakni ahhoz, hogy minden fronton, minden olyan kupában ahol elindulunk, az elsõ helyért harcolhassunk.”

Milyen érzés újra Szegeden?

„Jó! „ (mondta felvillanyozva) „Nagyon szívesen jöttem vissza, nagy örömmel. Ráadásul az egykori csapatom ellen fogunk játszani holnap.”

Mi a véleményed az idei Pickrõl?

„Jó csapat egyértelmûen. Ugye most náluk is új igazolások vannak, és a két jugoszláv játékos „ (Djurkovic és Andjelkovics) „mindenféleképpen meghatározó ember lehet. A bajnokságban talán az elmúlt évekhez képest most van a legtöbb esélyük a gyõzelemre. „

Tervezed-e, hogy esetleg valamikor visszatérsz Magyarországra?

„Hát egyelõre jól érzem magam kint Barcelonában, de majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövõ… „

Az interjút készítette: F. Gábor”