Csak 2019-ben kezdődhet a Camp Nou modernizációja

Az engedélyek miatt késik a projekt kezdése | Jelentős csúszás, nem lesz kész 2021-re

A vezető katalán napilap, a ‘La Vanguardia’ értesülései szerint a Camp Nou modernizációja azért késik, mert a klubvezetés nem kapta meg a szükséges engedélyeket a barcelonai  önkormányzattól a munkálatok elkezdéséhez. Olyannyira nincs egyetértés a két fél között, hogy a mostani információk alapján a 2017-es kezdés helyett csak 2019 februárjában láthatnának munkához, így pedig a 2021-es határidőt egészen biztosan nem tudná tartani az egyesület. 

2014. április 5-én a pártoló tagok 72.3%-os többséggel áldásukat adták arra, hogy a Josep María Bartomeu vezette elnökség renoválja a Camp Nou-t és annak környezetét. Az Espai Barça névre keresztelt projekt tehát kezdetét vette, 2016 márciusában pedig a klub elő is állt a pontos tervekkel: a modernizációs munkáknak az idei szezon elején kellett volna megkezdődniük, és 2021-ig fejezték be volna ezeket.

Amint arról korábban beszámoltunk, az Espai Barça-projekt nem csak a Camp Nou renoválását foglalta volna magába, de annak a közvetlen környezetét is modernizálták volna, beleértve a Miniestadi lebontását és a kosárcsarnok felújítását. A projektet illetően azonban nézeteltérés van a klubvezetés és az önkormányzat között, így utóbbi még nem adta meg az összes szükséges engedélyt a munkálatok elkezdéséhez. A nézeteltéréssel kapcsolatosan nem kerültek napvilágra információk.

A klub ennek ellenére mindent megtesz, hogy tartsa a határidőt, így amint befejeződik az idei szezon, a modernizáció egyes részeit, melyekhez nem kell az önkormányzat engedélye, megkezdik, így például modernizálják az elektromos hálózatot. Összességében azonban ez a késlekedés komolyan veszélyezteti azt, hogy a projekt 2021-re be is fejeződjön.