Arda Turan: vége a pályafutásának?

Akár 12.5 évre is börtönbe kerülhet | A vádak: szexuális zaklatás, testi sértés és engedély nélküli fegyvertartás

A jelenleg kölcsönben a török Basaksehir csapatában futballozó, de egyébként még az FC Barcelona kötelékébe tartozó Arda Turan idő előtt befejezheti a pályafutását, miután a török ügyészség 12 és fél éves büntetés kiszabását kéri a labdarúgóra szexuális zaklatás, szándékos testi sértés és engedély nélküli fegyvertartás miatt. 

A 31 esztendős labdarúgó, aki 2015-ben igazolt a katalánokhoz, és végül 2018 teléig hordta a gránátvörös-kék mezt, jelenleg a Basaksehir egyesületében játszik, miután a Barcelona kölcsönadta őt a télen. Az egykor az Atlético Madridban csillogó és a legmagasabb szinten is bizonyító támadó azonban most már nem elsősorban a pályán villant.

Arda Turan ugyanis a múlt héten összetűzésbe keveredett Berkay Sahin énekessel Isztambul egyik szórakozóhelyén, a nyomozóhatóságok vizsgálatai alapján pedig az ügyészség nem kevesebb, mint 12 és fél éves börtönbüntetés kiszabását kéri a bíróságtól a labdarúgóra. Az ügyészség szexuális zaklatással, szándékos testi sértéssel, valamint engedély nélküli fegyvertartással is vádolja Arda Turant.

Török sajtóértesülések szerint a vita eredményeként Berkay Sahin orrcsonttörést szenvedett, Turant pedig több, mint három órán keresztül hallgatta ki a rendőrség. A konfliktus előzménye és oka egyelőre nem ismert, ám ha beigazolódnak a vádak, úgy az a játékos karrierjének a végét jelentheti.