Rafinha négy év után duplázott, könnyed Celta siker

A Barcelonától kölcsönben lévő Rafinha is nagyszerű teljesítményt nyújtott a találkozón

Már korábban is lehetett azokról a hírekről olvasni, miszerint a Celta Vigo 16 millió Euróért majd végleg meg fogja vásárolni Rafinha játékjogát – nos a brazil tegnapi teljesítménye után egyre inkább hasznos üzletnek nézhet ki ez ki a vigóiaknak.

A spanyol bajnokság 30.fordulójában a Celta Vigo hazai pályán, a Balaídosban az Alavés együttesét fogadta. A mérkőzést megelőzően a hazaiak a 17., a vendégek pedig a 13. pozíciót foglalták el a bajnoki tabellán. A Celtának volt fontosabb a győzelem, hiszen minden egyes pont sokat segíthet nekik a kiesés elkerüléséért folytatott harcban.

A találkozót jobban kezdték a hazaiak, a 14. percben Denis Suárez szögletét követően Murillo megszerezte idénybeli első találatát. Néhány perccel később a vendégek egyik védője kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig gondolkodás nélkül büntetőt ítélt, amit Iago Aspas értékesített is. Roberto érezte a sarkot, de hárítani nem tudott. A 27. minutumban Martin Aguirregabiria csúnyán lépett oda Rafinhának – az Alavés védője azonnali piros lappal volt kénytelen elhagyni a játékteret. Így nem „csak” kétgólos hátrányban, hanem már emberhátrányban is voltak a vendégek. Az első félidő vége felé Rafinha egy perc leforgása alatt tudott duplázni, a brazil előbb Denis Suárez passzát követően szerzett hatalmas gólt a tizenhatoson kivülről, később pedig egy kipattanót vágott be kapásból Roberto kapujába. – szűk négy év után tudott ismét egy mérkőzésen két gólt szerezni Rafinha.

A második játékrészt is próbálta valahogy túlvészelni az Alavés, de nehéz helyzetben voltak, hiszen Aguirregabiria kiállítása előtt sem volt túl sok lehetőségük. A 46. percben Rafinha helyére a Celta legfrissebb szerzeménye, Nolito is beállt és először gólt szerzett büntetőből, majd egy gólpasszt is kiosztott Santi Minának.

Rafinha két góllal, Denis Suárez pedig két gólpasszal zárta a mérkőzést.

Végeredmény: Celta Vigo – Alavés 6-0
⚽: Murillo 14′, Aspas 20′, Rafinha 40′,41′, Nolito 78′, Santi Mina 86′
***