A kupa király, a mutatott játék nem volt az

BUKÁS MÁR A NYOLC KÖZÖTT

A Barca gyenge védekezésének köszönhetõen eldõlt, hogy a Zaragoza-Barcelona utat a tervezettnél kicsit korábban teszi meg a csapat.

Winterthur FC Barcelona – Pamesa Valencia 76-83 (21-20, 17-24, 17-18, 21-21)

Winterthur FC Barcelona: Ilievski (2,0,1), De la Fuente (4,1,3), Bodiroga (10,2,2), Fucka (6,4,3), Zizic (12,5,1) Cserék: Navarro (26,2,2), Davis (7,5,2), Grimau (9,3,0), Sada (0,0,0)

Pamesa Valencia: Rakocevic (23,5,3), Llompart (8,0,1), Yebra (11,4,0), Oberto (20,11,3), Tomasevic (4,6,3) Cserék: Montecchia (5,1,2), Julian (6,1,0), Kammerichs (4,4,0), Luengo (2,0,2)

{A játékosok nevei után zárójelben a pontok, lepattanók, gólpasszok száma látható.}

Akik semleges szurkolóként látogattak ki a zaragozai csarnokba azok biztosan nem bánták meg, hogy jegyet váltottak a mérkõzésre, mivel látványos küzdelmet hozott a találkozó. Láthatott szinte mindent a nagyérdemû, büntetõk tucatjait, távolról eleresztett csont nélküli triplákat, látványos zsákolásokat, 2+1-es és 3+1-es kosarakat, gyorsindításokat, de ami mégis sokaknak hiányzott az a gránátvörös-kékek védekezése volt. Természetesen védekeztek a katalánok, de ezúttal ezt nem a tõlük megszokott hatásfokon tették, és ezért nagy árat fizettek a mérkõzés végén. A Pamesa irányítója, az NBA-t is megjárt Igor Rakocevic 23 pontot hintett, amit Oberto további 20 egységgel és 11 értékes lepattanóval toldott meg. A kihagyott dobások után visszaszerzett 11 labdának azért is volt nagy szerepe, mert az FCB játékosai ezúttal összesen 14 alkalommal cselekedtek hasonlóan. Ez részben azért volt mert nagyon jó százalékkal tüzeltek a valenciaiak részben pedig azért mert a kihagyott dobásaik után sokszor visszaszerezték a támadó lepattanójukat. Ennek a konkrét oka pedig teljes egészében a Barcelona gyenge védekezésében keresendõ. A PV csapatában a már említett Rakocevic és Oberto kimagasló teljesítményt nyújtott, de a gyõzelmükhöz mindenképpen szükség volt arra is, hogy a többi játékos ilyen jól a kezük alá dolgozzon. A katalánok közül azért a pozitívum címszó alatt meg kell említenünk Juan Carlos Navarro nevét, aki csereként beállva majdnem annyi pontot szerzett, mint az egész kezdõötös, míg Davis és Grimau szintén a padról felállva nyújtott néha egészen elfogadható teljesítményt. Navarro fantasztikusan teljesített, De la Fuente most is védõ feladatokat kapott, Grimau is hasznosan játszott, de mindeközben nekik kellett az ezúttal nagyon gyenge napot kifogó Ilievski helyett átvállalniuk a karmesteri teendõket, ami nagyban hátráltatta õket egyéb (elsõsorban védõ) feladataik elvégzésében. Montes edzõ részérõl ezért is volt negatív meglepetés, hogy a fiatal, saját nevelésû játékmester, Sada mindössze néhány másodpercre került a parkettre a mérkõzés végén. A végjátékban higgadtabb Valencia összességében véve megérdemelten nyerte meg ezt a mérkõzést és így kiejtette a Winterthur FC Barcelonát a Copa del Rey 2005 további küzdelmeibõl.

Maradjunk annyiban, hogy nézzünk elõre és tekinteteinket a CSKA Moszkva együttesére szegezzük, miközben minden idegszálunkkal a közelgõ rangadóra meredünk”! „