Bojinov-ra érdemes lesz figyelni

átigazolási hírek

Bulgária legújabb sztárjelöltje, Valerij Bojinov a Barca látószögébe került, ami nagyban köszönhetõ annak is, hogy a mindössze 18 éves csatár a bolgár válogatott szövetségi kapitányától, Hristo Stoichkov-tól bizonyítási lehetõséget kapott a nemzeti csapatban.

Bojinov az egyik legtöbbre taksált titán a fiatal európai labdarúgók közül, amit mi sem bizonyít jobban, hogy klubjában, az olasz Lecce-ben fantasztikusan kezdte a szezont. Teljesítményérõl talán a számok mindennél többet mondanak: Öt Serie A-s összecsapáson négy gólt szerzett az 1986-os születésû csatár. Ezek után nem csoda, ha a nevét felfedezhetjük például az angol bajnokság listavezetõjének, az Arsenal-nak a kívánságlistáján is.

A Barcelona most csatlakozott az ifjú Bojinov egyre népesebb rajongói táborába, a klub pedig ugye jó kapcsolatot ápol a bolgár szövetségi kapitánnyal, aki nem más, mint a 90-es évek legendája, Hristo Stoichkov, akit még mai is nagy tisztelet és szeretet övez a Nou Camp-ban.

Nem tudom, hogy Stoichkov csak a válogatott miatt figyel-e rám, vagy a Barca érdekeit is szem elõtt tartja. Mindenesetre én annyit tudok, hogy meg akarom ismételni az õ nagyszerû karrierjét,”– nyilatkozta a szép jövõ elõtt álló Bojinov. „