Igazi ki-ki meccset játszunk!””

NYILATKOZATOK

A Barcelona és az Espanyol mestere szerdán találkoztak,hogy beszélgessenek mit hozhat a legújabb presztizs derbi.

Frank Rijkaard és Miguel Ángel Lotina szerdán találkoztak a Lluis Companys Olimpiai stadionban. A közös sajtótájékoztatón az Espanyol trénere elmondta: A Barca a legtöbb ihlettel és tehetséggel játszó csapat, akit ismerek jelen pillanatban. „Sokan vannak akik imádják a szép focit, és nem drukkolnak egy csapatnak sem, de mind el vannak ragadtatva a Barca játékától. A leggyorsabb csapat egész Európában, olyan játékosokkal akik még sokat letehetnek az asztalra.” Lotina ezután Rijkaard munkáját ismerete el, aki nyugalmat varázsolt a keretbe a tavalyi szezon eleji nehéz indulás után. „Õ mindig nyugalmat sugárzott a nagy nyomás ellenére, és ez nagyon jót tett a csapatnak. Ez volt a siker titka.”

Rijkaard viszonzásul hangsúlyozta az atmoszféra változását az Espanyol körül: „Barátságos klíma, ahol tapintani lehet a drukkerek szeretetét. Ez a csapat idén sokra hívatott, és gratulálnunk kell ahhoz amit már eddig is véghezvittek. Nagyon sokat javultak az elmúlt szezonhoz képest.” Ezután a Barca mestere méltatta Lotinát is: „Ha játékos lennék, biztos nála játszanék!”

Mindkét edzõ megegyezett abban, hogy a szombati derbin nincs favorit. „Egy meccs elõtt sosem lehet kijelenteni,hogy ki van elõnyben. Nagyon sok dolgot számításba kell venni.”-Mondta Rijkaard. Lotina is hasonlóan vélekedett: „Annak ellenére,hogy a Barcelona eredményei sokkal jobbak, mint a mieink, egy meccsen úgyis ki kell, hogy kapjanak. Sokkal jobb mérkõzés lesz, mint az elmúlt szezon meccsei voltak, mert mindkét csapat rengeteget fejlõdött.”

Nagy várakozás elõzi meg a szombati összecsapást,hiszen már rég nem láttuk kedvenceinket játszani. A Barca bebizonyíthatja, hogy nemcsak jobb csapat, mint az Espanyol, de a presztizs meccseket is gond nélkül hozza. Egy esetleges gyõzelem sokat jelenthet a Milan elleni összecsapás elõtt, és reméljük újabb játékos nem íratkozik fel a sérültek listájára…

Írta: F.Gábor”