Márquez: Nagy meccs lesz!

ESPANYOL – FC BARCELONA

A csapat mexikói védõje biztos benne, hogy a hétvégi Espanyol-Barca összecsapás fantasztikus lesz, hiszen mindkét csapat kiváló formában várja a találkozót.

Márquez állítja, hogy nem lesz egyszerû feladat elhozni a három pontot az Olimpiai Stadionból: Az Espanyol jelen pillanatban remek formában van.” A bekk szerint a Barcanak ugyanazt a formáját kell hoznia, amelynek segítségével a táblázat élére repült a csapat.

A keretbõl jelenleg a válogatott fellépések miatt még többen is hiányoznak, így nem sok idõ marad felkészülni a szombati meccsre, de Márquez nem aggódik emiatt különösebben: „A csapatot világklasszisok alkotják, és mindannyian tudjuk, hogy hogyan kell megbirkózni az ilyen szituációkkal.”

A hosszú sérültlista miatt Frank Rijkaard vezetõedzõ vélhetõen a védelem elõtt számít majd Márquez szolgálataira, aki elmondta, hogy igazából a védelemben érzi otthon magát, de boldog akkor, ha az edzõ számít rá bármely más pozícióban is, és a legjobbját fogja adni. A dél-amerikai szerint ez a védekezõ középpályás pozíció nem változtatja meg túlzottan a feladatkörét, ki kell hoznia a labdát, és azt a támadók felé továbbítania. Márquez képességeit és elszántságát ismerve biztosak lehetünk benne, hogy jó teljesítménnyel fog elõrukkolni a számára kissé idegen”