Giuly játszhat vasárnap

SÉRÜLÉSEK

Minden jel szerint Ludovic Giuly sérülése rendbejött, és a francia szélsõ végre ismét játszhat. Giuly az utóbbi két edzést tünetmentesen végigcsinálta, így az orvosok hozzájárultak a támadó vasárnapi játékához.

Giulynek izomhúzódása volt, mely több mint két hét kényszerpihenõt eredményezett a franciának. A csapat legutóbbi két mérkõzésén már csak 13 játékos volt nevezhetõ az elsõ csapatból, ezzel hatalmas gondokat okozva Frank Rijkaardnak. A holland szakembernek gyakorlatilag nem volt arra lehetõsége, hogy jelentõsen belenyúljon” a csapat szerkezetébe az utóbbi mérkõzéseken, s ez a rossz helyzet most valamivel javulhat. Giuly érkezésével Rijkaard végre egy olyan játékost tehet a jobb szélre, aki valóban ada is való, s így egyel kevesebb kényszermegoldás lesz a gárdában. Bár Giuly helye a kezdõcsapatban nem teljesen biztos, azért ha a franciának a továbbiakban sem lesznek fájdalmai, akkor szinte garantált a helye a kezdõben.

Sajnos Gerard sérülése viszont még nem jött rendbe, így neki még további mérkõzéseket kell kihagynia. Ezzel bizonyos, hogy Rafael Márquez továbbra is középpályán kaphat majd lehetõséget Rijkaardtól.”