Edmílson: Jobban fáj a sérülésemnél az, hogy nem játszhatok””

INTERJÚ

A Barça védekezõ középpályása egy naptárban számolja a napokat a sérülése óta, és reméli, minél elõbb visszatérhet a pályára.

Edmílson gyõzni jött Barcelonába, ez a terve azonban jelen pillanatban teljesen kilátástalan. Hogy mit gondol jelenlegi helyzetérõl maga a játékos, arról az El Mundo Deportivo kérdezte.

Az emberek nagy része úgy gondolja, hogy Ön a rossz edzésmódszerek áldozata lett, Mottával és Gabrival egyetemben.

Pedig ez nem így van. Véleményem szerint igenis jók az edzések, nem ennek tulajdoníthatóak a sérülések. Csak a véletlenek összejátszása.”

Mások szerint azért történhetett a baj, mert még nem épült fel teljesen a Mallorca elleni meccsen szerzett sérülésébõl.

„Egy nagyon apró fájdalmat tényleg éreztem még akkor, de ez nem befolyásolt a játékban egyáltalán. 28 éves, tapasztalt játékos vagyok, igenis tudom, mikor vagyok 100%-os állapotban. Ugyanez érvényes Mottára és Gabrira is.”

Mit érzett a sérülése után?

„Hihetetlen fájdalmat éreztem. Tudtam, hogy nagyon nagy gond van. Hallottam egy reccsenést, azt hittem, eltört a lábam. Aztán a pályán kívül megvizsgált az orvos, és ahogy mozgatta a lábam, ismét csak hallottam azt a borzasztó hangot.”

A csapattársak?

„Odajött hozzám Ronnie, Belletti és Xavi. Mindhárman nyugtattak, és azt mondták, nem történhetett semmi komoly. Puyoltól puszit is kaptam.Mindannyian aggódtak értem. Már tudtam magamban, hogy a térdem tropára ment,és rengeteg dolog kavargott a fejemben. Elõször azt akartam tudni, mennyi ideig leszek harcképtelen. 4 vagy 5 éve, hogy utoljára komoly sérülésem volt. A mostani életem egészen más: Ülök otthon a családommal, és semmire sem kell koncentrálnom, mérkõzésekre vagy utazásokra.”

„Nagyon mérges voltam, hogy még csak egy kis ideje vagyok itt, és máris pihenõre kényszerülök. Hosszú pihenõre. Többet akarok adni a Barcelonának.”

Sírt?

„Az elején igen. Most szomorú vagyok, pedig napról napra javul az állapotom. Nem vagyok különösebben vallásos, most azonban minden nap imádkozom. A családom is rengeteget segít.”

Jobban fáj a sérülésénél a tudat, hogy nem játszhat?

„Természetesen. Minden tervem füstbe ment. Talán áprilisra vagy májusra felépülök, és játszhatok a Bajnokok-Ligája döntõjében.”

Szükségesnek érzi az újabb igazolásokat?

„A keret jó, de nagyon rövid. A klub dolga eldönteni, hogy kell-e újabb ember megerõsíteni azt. Gerard gyorsan javul, Sylvinho is nemsokára ép lesz, tehát Gio is játszhat belül. Reméljük, hogy meg tudjuk oldani a problémákat.”

Írta:Boogess”