Valdés és Eto’o a csapatmunkában látják az eredményességet

NYILATKOZATOK

Victor Valdésnek és Samuel Eto’o-nak is egyéni sikereik is vannak a csapat jó bajnoki szereplése mellett. Valdés a legkevesebb gólt kapta, míg Eto’o a legtöbbet rúgta az egész bajnokságban.

Kevés csapat álmodhat róla,hogy egyidõben az övé legyen a legmegbízhatóbb kapus, és a leggólerõsebb csatár. De elég csak a tényeket megnézni. Valdés 3 gólt kapott mindössze 8 forduló alatt, míg Eto’o a liga góllövõlistájának élén található. Mindkét játékos egy interjúban beszélt arról, hogy a kiváló csapatmunkában látják az eredményesség zálogát.

Valdés a taktikai változtatást emelte ki: A fiatal barcelonai kapus elmondta, hogy még nem garantálhatunk semmit ilyen korán, de hozzá tette: Nagyon jól játszunk, hozzuk az eredményeket. Miért ne gondolhatnánk, hogy ez így is folytatódik?” Barca átlagban egy gólt kap három meccsenként. Saját nevelésû kapusunk elfogadja eddigi szép eredményét, de nem szeretné, ha megszállottak lennénk. „Nem az a lényeg,hogy minél kevesebb gólt kapjunk, hanem az, hogy eggyel mindig többet lõjjünk.”

Valdés hiszi,hogy az új taktika áll a siker mögött. „Több változtatás is volt az elmúlt szezonhoz képest, fõleg a védelemben. Most a Barca szorosabban védekezik mint eddig, elõrébb tolva, így sokat tud segíteni a támadásokban is. Ha labdát vesztünk megpróbáljuk minél messzebb a kapunktól visszaszerezni, és ez nehezebbé teszi az ellenfél dolgát,hogy átjátszon minket.”

Eto’o nem az egyéni teljesítményekben hisz. A kameruni csatár szerint nem az a legfontosabb,hogy csapattársaival együtt bebizonyítsák, hogy mire is képesek a labdával: „Számomra nem az a legfontosabb,hogy gólkirály legyek. A legfontosabb, hogy a tabella élén legyünk,és jól játszunk.” Eto’o hiszi, hogy a fantasztikus tûz a csapatban a játékosok között alapvetõen fontos. „Mindannyian igyekszünk minél többet és többet megtudni a másikról, ez megkönnyíti azt, hogy együtt játszunk. Nem kétséges, hogy a jó atmoszféra befolyásolja a játékunkat. Ha boldogok vagyunk együtt, akkor ez a pályán is meglátszik. Ha a pályán is meglátszik, akkor a játékunkon is megfog.”

Írta: F. Gábor”