Ernst a következõ jelölt?

ÁTIGAZOLÁSI HÍREK

A Barcelona nem állt meg a lehetséges új igazolások keresésével, s ezúttal még egy játékos nevét tette a kalapba. A csapatot sújtó sérüléshullám miatt az egyesület a védekezõ középpályás posztot mindenképpen meg fogja erõsíteni a télen, s ehhez továbbra is keresi a jelölteket.

A versenyben talán nem a legjobb esélyekkel indul majd a Werder Bremen játékosa Fabian Ernst, de ha a hírek igazak, az sem lehetetlen, hogy a Barca a német játékost szerzõdteti le. Ernst elsõsorban ezért került a katalánok szeme elé, mert hasonló helyzetben van, mint például az Arsenalban játszó Edu, akinek jövõ nyáron lejár a szerzõdése. A játékos egyértelmûen kulcsjátékosa a tavalyi Bundesliga gyõztes Werdernek, s ezért a zöld-fehér klub számíthat arra, hogy védekezõ középpályását ingyen szerzõdteti majd le egy nagy klub júniusban. Ezt pedig csak akkor kerülhetik el a németek, ha már most télen eladják Ernstet, nyilvánvalóan alacsony összegért, de mégsem ingyen. A 25 éves futballistáért így valódi értékének csak töredékét kellene kifizetni, körülbelül 850 ezer eurót.

Ez a pénz valóban nagyon alacsony ha figyelembe vesszük, hogy Ernst egy igen tapasztalt, és ehhez képest fiatal játékos. Viszont ha ennek az összegnek a duplájáért meg lehet kapni a Serie A-ban edzõdött Tacchinardit, akkor talán nem érdemes foglalkozni Ernsttel…