Belsõ megoldás?

ÁTIGAZOLÁSI HÍREK

Henrik Larsson sérülése után ismét elõtérbe került a sok sérült futballista pótlása, tehát a Barca esetleges téli igazolásai. A svéd támadó szinte egész idényre való kiesésével ugyanis alig maradt támadójátékosa Frank Rijkaard vezetõedzõnek, s ezt a problémát mindenképpen orvosolni kell.

A jelenlegi hírek alapján a Barca nem nagyon ismer olyan játékost a piacon, aki ideális lenne a svéd pótlására. Természetesen azonnal fölmerült Javier Saviola esetleges visszahívása, de az argentinnak egy éves garantált kölcsönszerzõdése van, tehát nem lehet mozdítani Monacóból. Bár hírek egyelõre nem szólnak róla, ismereteink szerint hasonló a helyzet a Levantének kölcsönadott Sergio Garciával is, aki folyamatosan remek produkciót nyújt az újonc gárdában. Txiki Begiristain elmondta, hogy a klub nagyon jól ismeri a jelenlegi csatárkínálatot, de most nem ismer olyat, aki megfelene a Barca igényeinek. Így egyelõre Rijkaardnak biztosan a fiatalokhoz kell nyúlnia segítségért, és Txiki szerint ez Damiá példáját is figyelembe véve, a jelenlegi legjobb megoldás. Így elõtérbe kerülhet a már bemutatkozott Lionel Messi, illetve a még ismeretlen Oriol Riera. Frank Rijkaard a következõ mérkõzéseken lehetõség szerint kipróbálná õket, s ha felnõnek a feladathoz, akkor talán a klub nem is fog igazolni új támadót.

Mivel a Barca számára most nem rangadók következnek a Primera Divisionban, hanem könnyebbnek tûnõ ellenfelek (Getafe, Málaga, Albacete), ennél jobb alkalmat nem is találhatna a holland mester a fiatalok kipróbálására. S több mérkõzés után már egyértelmûen látható lenne, hogy szükség van e egy támadó igazolására, vagy sem. Mert a vásárlással az a legfõbb probléma, hogy olyan játékos kellene, aki a Bajnokok-Ligájában bevethetõ, márpedig ismert, hogy az elit már pályára lépett a sorozatban jelenlegi csapatában. Így ezek a futballisták csak a bajnoki küzdelmekben szerepelhetnének. Másik akadály, hogy csak úniós útlevéllel rendelkezõ játékost lehet igazolni, mert a Barcában már van három Eu-n kívüli futballista. Messi és Riera viszont játszhatna a Bajnokok-Ligájában és a bajnoki mérkõzéseken is, csak hát kérdéses, hogy ezekre a fiatalokra mekkora terhet lehet helyezni.

Most tehát csak az biztos, hogy a klub januárig bizonyosan kivár, s még nem igazol senkit Henrik Larsson helyére…