Laporta: Hosszabbítás Larssonnak

SÉRÜLÉSEK

A szombaton súlyos térdsérülést szenvedett Henrik Larssonnak még nem dõlt el mûtétje idõpontja, mivel egyelõre a svéd támadó nem is engedélyezte a beavatkozást. Ugyanakkor az szinte bizonyos, hogy a mûtétet semmiképpen sem kerülheti el Larsson, így különösen érdekes a klub elnökének, Joan Laportának ajánlata.

A Barcelona elsõ embere ugyanis tegnap azt ajánlotta Larssonnak, hogy újítsa meg szerzõdését a klubbal. A svéd támadó a nyáron 1+1 éves kontraktust írt alá, tehát a második év egyelõre bizonytalan. Laporta elnök tegnap a TV3 egyik mûsorában hozta nyilvánosságra ajánlatát, ahol azt is elmondta, hogy Larsson egyelõre nyugodt és nem idegeskedik. Az elnök tulajdonképpen nem új szerzõdést kínált a svédnek, hanem a elõre jelezte Larsson felé, a klub részérõl nincs akadálya a második év kitöltésének. A támadónak ez a gesztus erõt és bizalmat adhat, mely után esetleg gyorsan alávetné magát az elkerülhetetlen mûtétnek.

Laportát természetesen gyorsan megkérdezték az esetleges igazolásokról is, hiszen ezzel a sérüléssel változhat a klub stratégiája. Az elnök elmondta, hogy már beszélt Txiki Begiristain technikai igazgatóval, hiszen ez a sérülés jelentõsen megváltoztatta az eddigi képletet. Laporta egyelõre csak azt garantálta, hogy amire szüksége lesz Rijkaardnak, azt meg is fogja kapni. Jelen állás szerint ez egy középpályás, valamint egy csatár lenne, de az elnök még ezt nem erõsítette meg.