Deco: 2004-ben a legjobb portugál

DÍJAZÁSOK

A sok-sok év végi szavazás során már bõven termett siker a Barcelona játékosainak, de a gyõzelmekbõl ebben a tekintetben sem lehet soha elég. Most 2004 legjobb portugál futballistáját választották meg, s nem volt meglepetés, hogy a Barca portugál-brazil középpályása, Deco lett a befutó.

A déli országban talán idén lehetett a legnagyobb verseny a legjobbak között, mivel a portugál futballnak nagyon jól sikerült a 2004-es esztendõ. Sokan pályázhattak a sikerre, de talán nem volt meglepõ, hogy a nyáron Barcelonába szerzõdött Deco gyõzött, mivel õ szinte valamennyi sikerben kulcsszerepet vállalt. Még a Portóval megnyerte a Portugál Bajnokságot és Kupát, valamint a Bajnokok-Ligáját is. Ráadásul ez utóbbi sorozatban megválasztották a legértékesebb játékosnak is. A hazai rendezésû Európa-bajnokságon bár nem mutatta legjobb formáját, a csapat így is második lett.

Deco ráadásul az õszi szezonban sem okozott csalódást, mivel a Barcában is kiváló formában szerepelt, mely nélkül könnyen lehet, hogy ezt az elismerést sem kapta volna meg. Ezen díj sorsa egyébként az ‘O Jogo’ portugál sportlap olvasóinak kezében volt, mivel itt nem szakemberek vagy újságírók szavazhattak, hanem a közvélemény. Ennek fontosságát emelte ki maga a játékos is, aki a következõket mondta: Nagyon boldog vagyok, mert ez azt jelenti, hogy a portugálok elismerik azt, amit a Portóval tettem, s ezzel megjelöltük a portugál futball egy szakaszát.”