Laporta: Elõre a bajnoki címért!

NYILATKOZATOK

Joan Laporta elnök nyilatkozatában így év elején elmondta, hogy nagyon bízik a csapatban, s ugyan már a tavalyi produkcióval is maximálisan elégedett, azt szeretné, ha 2005 maradéktalanul a Barca éve lenne.

A Barcelona elnöke elismerte, hogy bár a 2004-es évben nyújtott folyamatosan jó teljesítmény remek dolog, de a csapat 2005-ben teheti föl elõször a koronát a produkciójára. A sok munka melyet elvégzett a gárda, e tavasszal érhet be elõször trófeák formájában. Laporta nem rejti véka alá érzéseit, s nagyon szeretné, ha a csapat bajnok lenne. Úgy gondolom ebben az évben képesek lehetünk megnyerni a bajnokságot, és talán más trófeát is. Leginkább a Liga megnyerését kívánom, s most nyugodtan mondhatjuk jó úton járunk, de nem szabad elbíznunk magunkat.”

Laporta nem véletlenül említette, hogy a Barcának elsõsorban a saját hozzáállására kell odafigyelnie, mert az súlyos hiba lenne, ha a gárda lebecsülné ellenfeleit. „Persze vannak illúzióink, de nem lehet lebecsülni sem a Real Madridot, sem a Valenciát, sem az Espanyolt, de akár a Sevillát se. Ezek is remek csapatok. Okosnak, higgadtnak kell lennünk” , – mondta a klubelnök. A Bajnokok-Ligájáról, s ott egy esetleges Real Madrid elleni döntõrõl így beszélt Laporta: „Nagyon szeretném ha a Bajnokok-Ligája döntõjébe jutnánk, és ott nyernénk is. Nem lenne ellenemre az sem, ha a Madrid ellen játszanánk, de az az igazság, hogy ez esetben mindannyian nagyon idegesek lennénk.”

Az elnök úr végül egy mondatban reagált egy John Carew megszerzésére vonatkozó kérdésre is: „Én szeretném ha jönne, de az érte folyó tárgyalások sajnos nem problémamentesek” , – fejezte be Laporta jelezve, hogy a klub továbbra is igyekszik segíteni a sérülések okozta gondokon. „