Az Udinese fölhúzza Iaquinta árát?

ÁTIGAZOLÁSI HÍREK

Az utóbbi két napban egyértelmûen Vicenzo Iaquinta lett a Barcelona elsõszámú csatárjelöltje, vagy legalábbis ez a lehetõség játszódik a színfalak elõtt. A Barca helyzete viszont csöppet sem lett jobb a korábbiakhoz képest, mivel állítólag az udineiek alaposan megemelték játékosuk árát. Ráadásul mindenképpen erõsíti az olasz gárda tárgyalásbeli pozícióit, hogy nekik egyáltalán nem muszáj eladniuk egyik legjobb csatárukat.

Ha igazak a hírek, az Udinese Iaquintáért cserébe 2 millió eurót most azonnal szeretne megkapni, majd további 8 milliót pedig majd nyáron akar látni a bankszámláján. Ez azt jelenti, hogy a végösszeg közel lenne a 10 millió euróhoz, mely mindenképpen nagyon soknak tûnik egy még nem befutott játékosért. A játékos piaci ára egyébként sokak szerint körülbelül 6 millió euró tájékán mozog, tehát az olaszok alaposan fölhúzták a támadó árát. Természetesen fölvetõdött a kölcsönzés lehetõsége is, de ezt az itáliaiak elutasították, s csak vásárlásról hajlandóak tárgyalni.

Bizonyos szempontból persze érthetõ az Udinese álláspontja, hiszen nekik nem kötelezõ eladni a támadót, aki kétségkívül fontos szerepet tölt be az együttesben. Ráadásul a fekete-fehéreknél lassan megfogalmazzák azt a célt, hogy a csapat érjen be a bajnokság végén a 3. vagy 4. helyen, s így induljon a Bajnokok-Ligája selejtezõjében. Ennek eléréséhez viszont semmiképpen nem lenne baj, ha soraikban tudnák Iaquintát. A Barca egyelõre addig jutott el, hogy a reálisnak tûnõ 6 millió eurót fölajánlotta a játékosért, melyet a futballista ügynöke is elismert.

A Barcelona annak ellenére, hogy az álláspontok messze vannak egymástól, valószínûleg nem fogja föladni a Iaquintáért folytatott harcot. Frank Rijkaardnak ugyanis nagyon tetszik a 25 éves, 187 cm magas középcsatár játéka. A holland szerint Iaquinta nem csupán fejjátéka miatt értékes, hanem gyors, technikás, és jól is lõ. Ezt bizonyítja, hogy eddigi hat góljából kettõt is a tizenhatoson kívülrõl szerzett az Olasz Bajnokságban. Ráadásul taktikailag is érett, mely általában jellemzõ az olasz játékosokra. Kérdés, hogy ezt valaha bizonyíthatja-e a Nou Camp közönségének is…