130.000 pártoló tag!

ÉLET A BARCÁNÁL

Ezen a héten regisztrálták a Barcelonánál az egyesület 130 ezredik pártoló tagját. Az idõk változnak, a tagok is változnak, de a legfontosabb, a klub szeretete most is ugyanaz, mint mindig volt. Ennek köszönhetõ, hogy a Barca család most is folyamatosan gyarapodik, ráadásul a jelenlegi folyamatok különösen szép jövõt festenek.

Az utóbbi egy évben 20%-al nõtt a belépések száma, mely mindenképpen nagyon komoly elõrelépésnek tekinthetõ. A tagok legnagyobb része, egészen pontosan 95%-a még most is katalóniai, de az elmúlt idõszakban jelentõsen megemelkedett más területek regisztrációja. Természetesen nõtt a pártoló tagok száma így Spanyolországban és világszerte egyaránt. Fontos kiemelni, hogy nagyon sok új fiatal tag van, s ezt jelzi, hogy a 2004-es belépések 26 %-a, a 14 évnél fiatalabb korosztályt takarja.

Egyértelmû, hogy a csatlakozások száma nagymértékben köszönhetõ a klub különbözõ csatlakozatásra buzdító kampányainak. Ezek közül érdemes kiemelni a családapák körében talán legnépszerûbb lehetõséget. 2004-ben kétezer olyan új tagja lett a Barcának, akik még nem töltötték be egy éves korukat sem. Ez annak köszönhetõ, hogy az összes katalán kórházban megvan arra a lehetõség, hogy a szülõk az éppen születendõ gyermeküket is taggá tegyék. Így sokan már úgy születnek, hogy pártoló tagjai a Barcelonának.

Ha valamiben tehát, a Barca család gyarapításában mindenképpen rengeteget tett a Laporta vezetés a klubért, s várhatóan ezek a kedvezõ folyamatok nem érnek véget 2004-gyel.