Laporta: Nem adunk 8 milliót Iaquintáért!””

NYILATKOZATOK

Joan Laporta elnök legutóbbi nyilatkozatában világossá tette, hogy a Barcelona továbbra is elsõsorban arra törekszik, hogy kölcsönbe szerzõdtessen játékosokat, s nem kíván irreálisan magas pénzeket kifizetni futballistákért. Az elnök úr továbbá beszélt a csapat jelenlegi helyzetérõl és az általa remél jövõrõl is.

Laporta elismerte, hogy az Udinese hajlandó a tárgyalásokra Vicenzo Iaquina ügyében, de azt is hozzátette, hogy az olasz klub jelenlegi igényeit a Barca nem fogja teljesíteni. Nem fogunk kifizetni 8 millió eurót (Iaquintáért). Elsõszámú szándékunk egy kölcsönszerzõdés vásárlási opcióval, s ha késõbb szükséges lenne, természetesen fizetnénk. Most még a tárgyalási szakaszban vagyunk, és én azért bízom benne, hogy az ügy megoldódik” – mondta Laporta. A katalán csapat anyagi helyzetén egyébként hamarosan segíthet a komoly vitatémát szolgáltató mezszponzor érkezése is. Laporta szerint a klub ez ügyben is hamarosan eredményes lehet, mivel több lehetõség is a vezetõk elõtt van. Az elnök elmondása szerint ugyanis a Barcelona jelenleg három ajánlat közül válogathat, de itt aztán végképp nem fog kapkodni a vezetés.

A csapat jelenlegi helyzetérõl a következõket mondta Laporta: „Továbbra is vezetünk, és csak saját magunktól függünk, de javulnunk kell. A Vereségek, mint most a Villarreal ellen, persze lelkesítik az ellenfeleinket, de én biztos vagyok benne, hogy ez is csak egy kisiklás volt, s a folytatás jó lesz. Meg tudjuk nyerni a bajnokságot. Az, hogy vannak apró hullámvölgyek, nem jelent semmit. Lesznek igazolások is, hiszen szeretnénk egy csatárt és egy középpályást is hozni, s különbözõ lehetõségeink vannak” , – fejezte be Laporta.”