Gio: A Chelsea védelme is sebezhetõ””

A VÉDÕ SZERINT TÁMADNI KELL

Egyre közeledik a Barcelona idénybeli egyik legnehezebb két meccse, a Chelsea elleni párharc a Bajnokok Ligájában. A játékosok így nem véletlen, hogy egyre gyakrabban említik meg José Mourinho szupercsapatát, melynek legyõzéséhez bravúrra lesz szüksége a Barcelonának. Ezúttal Gio van Bronckhorst boncolgatta az esélyeket, s beszélt a Barca feladatairól is.

Gio szerint a Barcelona esélyei egyáltalán nem kisebbek, mint a kékekéi, s a gránátvörös-kék gárda az, mely egy versenysorozatból kiütheti a mindenhol menetelõ londoniakat. A holland védõ úgy látja, hogy még a Chelsea sebezhetetlennek tûnõ védelmét is meg lehet ingatni, s ehhez a célhoz nincs is jobb csapat a Barcánál. A bajnokságban fantasztikusan menetelnek, ott vannak Carling (Liga) Kupa döntõjében és állnak az FA kupában is. Így az emberek nem véletlenül mondják, hogy akár mindent megnyerhetnek. Erre persze még mindig megvan az esélyük, de remélhetõleg mi egy sorozatot elvehetünk tõlük, ha megnyerjük ezt a két meccset” – mondta a védõ, majd kitért csapata hozzáállására is.

„Ha mi a taktikánkat védekezõbb felfogásban játszanánk, nem produkálnánk jól, mert ahhoz nincsenek játékosaink, hogy egy pontért futballozzunk. Gyõzelemért kell kimennünk a pályára, ez a mi stratégiánk, erre van szükségünk. Természetesen szeretnénk egy jó eredményt vinni Londonba, s azt igazán jó lesz nézni, mikor a támadóink szembekerülnek a védelmükkel. Õk nagyon erõsek, így nekünk csúcsformában kell játszanunk, hogy gólokat tudjunk szerezni ellenük, és keményen kell dolgoznunk, hogy õk ne találhassanak be a mi kapunkba” – mondta Gio, aki szerint a Barcelona az a csapat, melynek olyan támadópotenciálja van, mely térdre kényszerítheti José Mourinho jól szervezett védelmét. „