Mourinhoéknak már nem kell Ronaldinho

LONDONBAN DÕL EL A HARC””

A szerda esti gigantikus összecsapás elõtt, amikor is a Chelsea vendégszerepel a Nou Camp-ban, az angol csapat edzõje, José Mourinho ismételten nyilatkozott a sajtónak. A portugál szakember mondanivalójában kifejtette, hogy a jövõben már nem próbálják meg leigazolni a Barca szupersztárját, Ronaldinhot.

A londoni csapat feneketlen pénztárcával bíró tulajdonosa, Roman Abramovics már többször kísérletet tett a brazil középpályás megszerzésére, de egyszer sem járt sikerrel. Mourinho most azt mondja, a nyáron nem tesznek újabb ajánlatot Ronaldinhonak: A Barcának már nem kell ettõl tartania, nem tervezzük a játékos megszerzését. Teljesen más megoldásokban gondolkodunk.”

„Ronaldinho a világ bármely csapatába beférne, és nem normális az az edzõ, aki azt állítja, hogy nem látná szívesen a keretében. Hihetetlen az a srác,” – beszélt elismerõen a kékek trénere a brazil irányítóról. „De nálunk most csapatépítés folyik. Tudjuk, hogy lehetne még fejleszteni a csapaton, de elégedett vagyok a jelenlegi keretünkkel is, nagyra becsülöm a játékosaimat. Egyébként pedig gazdasági szempontból sem költekezhetjük ki magunkat minden nyáron. Eljött a stabilizálás ideje. A Barcelona pedig nem fogja elengedni Ronaldinhot, hiszen szüksége van az olyan játékosokra, mint a brazil.”

Mourinho azért elárulta, hogy egy posztra mindenképpen kell játékost igazolnia: „Komplett keretem van, de azért a balhátvéd posztjára még keresünk egy játékost, mivel Celestine Babayaro elhagyta a klubot. Jelenleg csak Wayne Bridge az egyetlen ballábas védõ a keretben, így még egy játékosra szükségem van, aki bevethetõ ebben a szerepkörben is.” (Wayne Bridge-t a tegnapi mérkõzésén elszenvedett sérülése után ma orvosi vizsgálatoknak vetették alá, s kiderült, hogy a játékos a teljes további szezonra kidõlt a sorból kettõs bokatörése miatt – a szerk.)

Mourinho számára nem lesz idegen a Barcelona stadionja, hiszen még Bobby Robson segítõjeként dolgozott a katalán szentélyben: „Ismerem a Nou Campot. Nem mondom, hogy mi szerezzük az elsõ találatot, de az nagy fegyvertény lenne, ha sikerülne gólt elérnünk. Egyébként majd minden a visszavágón, a Stamford Bridge-n fog eldõlni.”

A Chelsea játékosok nem túl jó hangulatban utaznak majd Barcelonába, hiszen vasárnap kiestek az FA Kupából. A Newcastle elleni mérkõzés pikantériája volt, hogy a mindent eldöntõ találatot az a Patrick Kluivert szerezte, aki hosszú évekig állt a Barca alkalmazásában. A holland csatár tehát megmutatta régi társainak, hogy ez a Chelsea sem verhetetlen, még ha szerdán lényegesen erõsebb összeállításban is lépnek ki a londoniak a feltehetõen telt házas Nou Camp gyepére. „