Márquez játszhat Madridban. De a többiek?

HÁRMAN IS ELTILTÁS ELÕTT

Ritkán van olyan, amikor egy játékos nem a legrosszabbkor kap piros lapot, hiszen egy kiállítás nem csak az adott meccsen sújtja a csapatot, hanem a következõn is. Márquez azonban most úgy kapott pirosat, hogy a gyõzelem tudatában semmi jelentõsége nincs a játékvezetõ ítéletének.

A mexikói játékos négy sárga lappal állt a tegnapi Deportivo elleni mérkõzés elõtt, s mivel kapott egy újabb lapos figyelmeztetést az elsõ félidõ hajrájában, eldõlt, hogy a következõ meccset kihagyja. A második félidõben aztán a középpályás kapott még egy sárga lapot, s így egy pirosat is, mely önmagában szintén eltiltást von maga után, de ez esetben a piros kártyának csak ezen meccsre volt hatása. A csapatnak tíz emberrel kellett kihúznia 1-0-val a La Coruna ellen, de mivel ez sikerül, utólag azt lehet mondani: Márquez csak a statisztikáját rontotta a kiállítással. A mexikóinak ugyanis a piros lappal együtt is csak egy meccset kell kihagynia, tehát a társaknak csak Betis ellen kell pótolni a magabiztos játékost.

Ez pedig azt jelenti, hogy a Real Madrid ellen mindenképpen játszhat a középpályás, hacsak egy váratlan sérülés nem nehezíti meg a dolgát. A többi veszélyeztetett játékos megúszta ezt a mérkõzést sárga lap nélkül, de az erõsen kérdéses, hogy õk vajon a következõt is meg fogják-e. A négy sárgával állók tábora ugyanis Márquez kiesésével sem csökkent, mivel tegnap Puyol is összeszedte a negyedik figyelmeztetését, s így Deco és Xavi mellett õ is egy lapnyira van az eltiltástól.

A Betis ellen tehát úgy kell fölállnia a csapatnak, hogy három nélkülözhetetlen embernek is nagyon kell vigyáznia a szabálytalanságokkal, ha nem akarják kihagyni a Real Madrid elleni szuperrangadót.