Van Bommel a Barcában?!

BOMMEL LEHET AZ ELSÕ IGAZOLÁS

Egyes hírforrások szerint Mark Van Bommel elfogadta a Barcelona által tett ajánlatott a következõ évekre, s így a PSV csapatkapitánya a nyáron Katalóniába költözik. A válogatott középpályást az utóbbi idõszakban számtalan egyesülettel hozták hírbe, s az õsz folyamán már a Barca is érdeklõdött a futballista iránt. Amennyiben a hírek igazak, Van Bommel ingyen, átigazolási díj nélkül érkezik a Barcához, mivel szerzõdése júniusban lejár.

A hírt ugyan eddig semmilyen hivatalos forrás nem erõsítette meg, de nem áll minden alap nélkül. A múlt héten ugyanis Rob Jansen – a játékos ügynöke – kijelentette, hogy védence több ajánlatot kapott, s ezek sorsáról rövid idõn belül döntenek. Ismert, hogy a holland játékost a Tottenham, a Schalke, a Dortmund, és korábban a Real Madrid is megkörnyékezte. Azt már szinte mindenki tényként kezeli Hollandiában, hogy a futballista a nyáron elhagyja a PSV-t, s máshol folytatja a pályafutását. Jelenleg tehát már egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a játékos elfogadta a Barcelona ajánlatát.

A következõ napokban minden bizonnyal kiderül, hogy Van Bommel valóban gránátvörös-kékbe öltözik-e, vagy mégis máshol folytatja a játékot. A 27 éves védekezõ középpályás akár kezdõként, akár csereként hasznos tagja lehetne a Barcának, ahonnan minden bizonnyal távozik majd Albertini és Gerard Lopez is. Van Bommel-nek nagy erénye, hogy magabiztos szûrõjátékos, aki erõs testfelépítése és 187 cm-es magassága miatt a levegõben is magabiztos. E mellett azonban fontos megemlíteni, hogy a válogatott játékos támadásban sem jön zavarba, jól lát a pályán, s jó a rúgótechnikája. Támadópotenciálját jól jelzi, hogy a hétvégén mesterhármast szerzett az Ajax ellen 4-0-ra megnyert rangadón. Így Frank Rijkaard nem csupán a védõk elõtt, hanem Xavi és Deco posztján is számíthatna honfitársára.