Van Bommel: Irány Barcelona!

SZINTE BIZTOSAN JÖN A HOLLAND

Bár a hivatalos megerõsítések még váratnak magukra, gyakorlatilag biztos, hogy Mark Van Bommel a nyártól a Barcelonát erõsíti majd. A 27 éves válogatott középpályás átigazolási díj nélkül, három (esetleg négy) évre kötelezi majd el magát a gránátvörös-kék klubbal. Így már szinte kijelenthetõ, hogy a klub elsõ igazolása megvan a 2005-2006-os idényre. A játékos leigazolását dicsérte a Barca korábbi játékosa, Ronald Koeman, aki szerint a klub a jelenlegi legjobb holland játékost szerezte meg.

Az újságírók természetesen megkérdezték a vásárlásról Joan Laporta klubelnököt, aki azonban tartózkodott attól, hogy bármit is mondjon a klub igazolásairól, így még Van Bommel nevét sem említette meg. A holland és a katalán média viszont már tudni véli, hogy a futballista és a Barcelona szinte mindenben megegyezett egymással, s a szerzõdés néhány kevésbé fontos pontjáról kell már csak beszélni. Az átigazolást egyébként könnyen lehet, hogy még jó ideig nem hozzák nyilvánosságra a felek, bár errõl nincs pontos információ.

Van Bommel játékstílusa sokban hasonlít a korábbi Barca játékos Philip Cocu-ére, kettõjük között azonban jelentõs különbség, hogy Bommel még csak 27 esztendõs. A holland érkezésével Frank Rijkaardnak jelentõsen bõvülnek majd a lehetõségei a középpályát illetõen, s várhatóan többet pihenhet majd a sokat dolgozó Xavi és Deco. A Barca korábbi csillaga, Ronald Koeman alig gyõzte dicsérni a PSV játékosát, mivel a tréner egyszerûen csak a jelenlegi legjobb holland játékosnak ítélte Van Bommelt. Ráadásul Koeman szerint a középpályásnak nem nagyon lesznek beilleszkedési gondjai, s jól beleillik majd a katalán együttesbe.