Rijkaard: Vannak, akik nagyon kellenek

A TRÉNER MEGTARTANÁ GERARDOT

Rijkaard korábbi nyilatkozataival ellentétben most már szorgalmazza a meghatározó játékosainak szerzõdéshosszabbítását. A holland mester tegnap a helyi rádiónak adott interjújában Ronaldinho és Eto’o kontraktusának módosításáról beszélt, s a holland azt is támogatja, hogy a klub szükség esetén fizessen többet a két klasszisnak.

Mindketten meghatározó játékosai a jelenlegi csapatnak, ezért remélem, hogy a klub vezetõsége mindent elkövet a közös jövõ érdekében, hiszen a srácok is jól érzik magukat Barcelonában. A szerzõdéshosszabbítás logikus lépésnek tûnik, és az idõ is megfelelõ arra, hogy az érintettek megtegyék a megfelelõ lépéseket.”

A holland tréner egy másik játékosával kapcsolatban is hangot adott véleményének. Gerard szerzõdése júniusban ugyanis lejár, és Rijkaard szeretné, ha a katalán középpályás hosszabbítana: „Gerard már igazán régóta a Barcelonában van, ezért remélem, hogy a vezetõség leül tárgyalni vele, hiszen ennyit mindenképpen megérdemel. Bizonyára ez meg is fog történni, és meg kell találni azt a megoldást, ami mindkét fél számára a legmegfelelõbb.”