Del Horno eligazolhat a Bilbaoból

Az Athletic Bilbao talán legkeresettebb labdarúgója a 24 éves kiváló balhátvéd, Asier Del Horno. A baszk klub vezetõsége most kijelentette, hogy nem gördítenek akadályt a fiatal játékos elé, ha õ távozni akar.

Del Horno az elmúlt hónapokban remek teljesítménnyel rukkolt elõ, ennek köszönhetõen már válogatott kerettagnak mondhatja magát. De nem csak a spanyol nemzeti csapatnál figyeltek fel a bekkre, hiszen Európa legnagyobb klubjai jelezték, hogy szívesen leigazolnák az 1981-es születésû játékost. A legintenzívebben a Chelsea érdeklõdik, hiszen egyetlen bal oldali védõjük is sérült jelenleg, viszont Spanyolország két legnagyobb óriása, a Barcelona és a Real Madrid sem mondott még le a játékos megszerzésérõl.

A Barca egyébként nem elõször vetette ki hálóját a kiváló képességû játékosra, hiszen Laportáék már tavaly nyáron is szerették volna a Nou Campba csábítani Del Hornot. Akkor ez a tranzakció még meghiúsult, ugyanis a játékos egy három éves szerzõdést írt alá a Bilbaoval. A katalánok azonban most is versenyben vannak, de nem lesz könnyû megszerezni Del Hornot, akinek a kivásárlási ára 20 millió euró.

„Ha el akar hagyni bennünket, akkor engedjük elmenni,”- kezdte az Atletico elnöke, Fernando Lamikiz. „Egyelõre azonban nem akarunk foglakozni az üggyel. El fogok beszélgetni Del Hornoval, és a reakcióitól függõen döntünk majd. Nem marasztalhatjuk itt, ha nem érzi jól magát Bilbaoban.”