Az Ezquerro kérdés is lezárult?!

A BASZK A MÁSODIK IGAZOLÁS

Immár szinte biztos, hogy Mark van Bommel után a második igazolását is elkönyvelheti a Barca vezetése. A hír persze nem meglepetés, hiszen Santiago Ezquerro már régóta a jelöltek között volt, s a Barcelona mindenképpen nyeregben érezhette magát az aláírásáért folytatott versenyben. Most pedig már úgy tûnik, el is dõlt a kérdés, a támadó három évre Katalóniába költözik.

A baszk játékos a csapat támadópotenciálját, variációs lehetõségeit hivatott megerõsíteni, különös tekintettel a szélekre. Ezquerro nem vérbeli csatár, de a kapu elõtt sem jön zavarba, melyet az idei 11 bajnoki és 3 kupa-gólja igazol. Értékét növeli, hogy bal lábas létére akár a jobb oldalon is tud játszani, így Frank Rijkaardnak több variációja lesz a szélek bejátszására, mely Luis Garcia eladása után alkalmanként problémákat okozott. Nem elhanyagolható szempont, hogy érkezésével a kispad is jelentõsen erõsödik, hiszen õt több poszton is bátran csatába lehet dobni.

Ezquerro megszerzését viszont egyértelmûen az motiválta, hogy érte, lejáró szerzõdése miatt nem kell átigazolási díjat fizetni. Nyilván ezért érdeklõdött a támadóért például a Valencia is, de õ végül a Barcát választotta. Laportáék három éves szerzõdést kínáltak a futballistának, évi két millió eurós alapfizetéssel, jelentõs prémiumokkal. Ezquerro végleges keresete jelentõsen függ majd a csapat szereplésétõl, s attól, hogy a játékos pályára lép-e a mérkõzések 60%-án. A 28 éves baszknak nyilvánvalóan nem lesz könnyû dolga, ha majd csapatba akar kerülni, s helyzete még a további igazolások függvényében is változhat.

A szerzõdtetés tényét egyébként hivatalosan a szezon végéig biztosan nem jelentik be, de a lényeg már nem fog változni: Ezquerro a Barcában folytatja.