Tárgyalások Van Bommel ügyben

HÁNY ÉVRE ÍRNAK ALÁ?

A héten Barcelonába érkezik Rob Jansen, aki Mark van Bommel ügynökeként folytat majd tárgyalásokat a Barca vezetõivel. A korábbi hírekkel ellentétben még komolyabb kérdésekrõl is kell beszélnie a feleknek, s nem csak apróságokat kell tisztázni. Így állítólag vitatémának számít a kötendõ szerzõdés hossza, mivel a holland négy évre szeretne aláírni, de a katalánok csak hármat kínálnának.

Talán elsõre nem tûnik ez olyan nagy ellentmondásnak, de Van Bommel esetében valóban komoly jelentõsége van a kontraktus hosszának, mivel a játékos most töltötte be a 28. életévét. A Barcánál valószínûleg úgy számolnak, hogy a középpályás a legmagasabb szintén még további három idényt tud majd játszani, s bár utána is értékes futballista marad pár évig, a fizetését most kell meghatározni. A Barca pedig nem szeretne komolyabb összegeket fizetni majd a már kevésbé értékes, 32 éves Van Bommelnek. Kérdés, hogy aztán milyen megoldást találnak az érintettek, de egy opciós lehetõség nem elképzelhetetlen.

A különbözõ (akár késõbb érkezõ) hírekkel szemben viszont immár nagyon nehéz elképzelni, hogy a holland ne a Barcánál kössön ki, de még tárgyalásokra várhatóan szükség lesz.